Atac armat la un centru UPS din San Francisco. Cel puţin patru morţi şi doi răniţi UPDATE

Cel puţin patru persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un atac armat la un centru UPS din San Francisco, a anunţat poliţia citată de ABC News.

14 iun. 2017, 17:19
Atac armat la un centru UPS din San Francisco. Cel puţin patru morţi şi doi răniţi UPDATE

UPDATE: Cel puţin patru oameni au murit şi doi au fost răniţi când un angajat a deschis focul într-un depozit şi centru de relaţii cu clienţii al UPS din San Francisco, relatează ABC News, precizând că printre persoanele decedate se numără şi atacatorul.

Acesta din urmă s-a sinucis la locul faptei, a declarat comandantul adjunct al poliţiei din San Francisco, Toney Chaplin.

Ofiţerii au recuperate două arme din clădire. Deocamdată nu este clar dacă vreuna dintre victime a fost vizată, dar autorităţile nu cred că ar fi fost vorba de un act terorist. Motivul nu a fost, însă, stabilit.

Poliţia nu a precizat identităţile victimelor sau suspectului.

Anchetatorii audiază în prezent „zeci şi zeci” de martori care se aflau în clădire în momentul atacului.

UPDATE: Cel puţin doi oameni au murit şi patru primesc îngrijiri medicale când un angajat a deschis focul într-un depozit şi centru de relaţii cu clienţii al UPS din San Francisco, scrie presa locală citată de Fox News.

Potrivit USA Today, poliţia a arestat o persoană.

Incidentul armat a avut loc în jurul orei locale 9 (19 ora României), a anunţat poliţia din San Francisco. Un purtător de cuvânt al UPS a precizat că angajatul care a deschis focul este posibil să „fi întors arma împotriva sa”, dar nu are informaţii suplimentare.

Numeroase echipaje de poliţie au fost mobilizate la faţa locului, iar populaţia a fost sfătuită să evite zona sau se adăpostească. La scurt timp după aceea, forţele de ordine au anunţat că incidentul s-a încheiat, iar clădirea este sigură.

O femeie, care spune că este angajată UPS, a declarat că atacatorul a deschis focul la principalul nivel de sortare a coletelor.

Proprietarul unui service auto din apropiere, Robert Kim, a povestit că a auzit cinci sau opt focuri de armă în succesiune rapidă. Câteva momente mai târziu, „o gloată de şoferi UPS” au fugit pe stradă strigând, spune bărbatul.

Imagini publicate pe Twitter au arătat angajaţi UPS, în uniformă, conduşi de ofiţeri în afara clădirii.

Atac armat la un centru UPS din San Francisco

Surse din forţele de ordine afirmă că trei oameni au fost împuşcaţi în centru şi că mai multe victime au fost duse la spital. Forţele de ordine avertizează populaţia să evite zona atacului sau, dacă se află deja acolo, să se adăpostească.

Potrivit unor fotografii publicate pe Twitter, mai mulţi angajaţi UPS s-ar fi refugiat pe acoperiş.

Citeşte şi Atac armat în Pakistan. Trei poliţişti au fost ucişi