Mai multe şcoli SANCŢIONATE şi autorizaţii sanitare retrase pentru grave deficienţe

Un număr de 17 unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui au fost sancţionate, iar opt dintre ele au rămas fără autorizaţii sanitare de funcţionare pentru grave deficienţe constatate în urma unor controale desfăşurate de autorităţile sanitare la acest început de an şcolar.

30 sept. 2013, 16:41
Mai multe şcoli SANCŢIONATE şi autorizaţii sanitare retrase pentru grave deficienţe

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a sancţionat 17 şcoli şi grădiniţe din judeţ, iar la opt dintre ele a ridicat şi autorizaţia sanitară de funcţionare după ce s-a constatat că aceste unităţi îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii încă din primele zile de curs din noul an şcolar, informează Mediafax.

Pe lângă clădiri cu un avansat grad de degradare şi cu săli de clasă subdimensionate ce nu asigură elevilor volumul de aer corespunzător, multe din unităţile de învăţământ controlate nu au asigurată apa curentă, şi nici un număr de toalete suficiente pentru şcolari şi preşcolari. În plus, în foarte multe din şcolile verificate numărul elevilor înscrişi depăşeşte pe cel maxim admis de legislaţia în vigoare.

„Inspectorii sanitari au mai descoperit în unităţile de învăţământ mobilier şi pardoseli cu suprafeţe degradate, dificil de igienizat. Din păcate, au fost găsite şcoli şi grădiniţe care nu au asigurată nici măcar dotarea corespunzătoare cu ustensile, materiale şi substanţe de întreţinere. În mediul rural, există unităţi care nu au spaţii corespunzătoare pentru păstrarea produselor alimentare distribuite prin programul «Cornul şi laptele»”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Potrivit acesteia, directorii şcolilor sancţionate au primit grafice de conformare pentru a intra în legalitate şi, în cazul celor opt unităţi lăsate fără autorizaţie sanitară de funcţionare, pentru a-şi recăpăta autorizaţia de la DSP Vaslui.