Mai multe state ale UE ar putea să îşi retragă ambasadorii din Rusia sau să îi expulzeze pe cei ruşi

Mai multe state UE analizează posibilitatea retragerii propriilor reprezentanţi diplomatici din Rusia ori expulzarea diplomaţilor ruşi, în urma atacului neurotoxic din Marea Britanie ce a vizat un fost spion rus, informează agenţia de ştiri Tass, citând o sursă diplomatică europeană.

23 mart. 2018, 13:27
Mai multe state ale UE ar putea să îşi retragă ambasadorii din Rusia sau să îi expulzeze pe cei ruşi

Unele state membre i-au în considerare posibilitatea rechemării proprilor diplomaţilor şi/ori să-i expulzeze pe cei ruşi”, a declarat diplomatul în marja întâlnirii Consiliului European.

Potrivit acestuia, „mai puţin de jumătate din ţările membre UE sunt pregătite să-şi asume astfel de măsuri”, inclusiv Polonia, Franţa şi cele trei state baltice, potrivit Mediafax.

Uniunea Europeană a decis să-şi recheme ambasadorul de la Moscova pentru „consultări”, după ce liderii Blocului comunitar s-au declarat de acord cu evaluarea Londrei că Rusia este „cel mai probabil” responsabilă pentru atacul neurotoxic ce l-a vizat pe un fost spion rus aflat în Marea Britanie.

Administraţia Vladimir Putin a exprimat regret că Uniunea Europeană a preferat solidaritatea cu Guvernul de la Londra în defavoarea obiectivităţii, în cazul atacului neurotoxic.