Mai multi avocați din România condamnă linșajul mediatic al Laurei Vicol. Elenina Nicuț: Și în Franța funcția e deținută tot de un penalist

Mai mulți avocați din România au sărit în apărarea Laurei Vicol și condamnă vehement declarațiile făcute de Dacian Cioloș, liderul USR, despre cea numită în funcția de șefă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

30 nov. 2021, 16:27
Mai multi avocați din România condamnă linșajul mediatic al Laurei Vicol. Elenina Nicuț: Și în Franța funcția e deținută tot de un penalist

Avocata Alice Draghici a spus că o carieră de 21 de ani de avocatură, precum cea a Laurei Vicol, nu poate fi distrusă printr-o srie de atacuri nefondate.

“De cativa ani asist cu tristete la lupta unui sistem intreg impotriva avocatilor penalisti care au curajul, stomacul, taria si indarjirea de a prelua dosare ‘grele’ cu nume puse pe tabla infamiei si a violentei.

Avocatii penalisti nu apara ingeri si nici nu isi insusesc infractiunile comise de cei ale caror drepturi le apara. Da, intr-o societate democratica asa cum ne place sa o spunem de fiecare data, fiecare persoana este o fiinta umana care are dreptul fundamental la aparare. Procurorul acuza, avocatul apara insa judecatorul este cel care decide vinovatia sau nevinovatia celui aflat in fata sa. Sunt de notorietate cazurile in care avocatii penalisti fac munca de cercetare, ei insisi cautand probe si martori care pot darama constructia acuzarii.

Cand un sistem te vrea ingenuncheat cu siguranta reuseste. Insa avocati ca Robert Rosu si Laura Vicol au reusit sa se ridice prin lupta asa cum au facut-o in toate dosarele lor. Nu intamplator am mentionat-o pe Laura, colega si prietena de 20 de ani, ca si mine a luptat si lupta pentru dreptate. E greu sa fii femeie avocat penalist, sa stii sa urci si sa cobori la nivelul clientilor pe care ii reprezinti, inclusiv sa le vorbesti pe limba lor.

Insa tinta pusa pe aceasta mama a trei copii e dureroasa pentru oricine. Si eu sunt avocat penalist, si eu sunt femeie, si eu sunt mama. Nu va onoreaza sa publicati rechizitorii de acum 17 ani pentru a incerca lamentabil sa improscati cu noroi o cariera de 21 de ani de avocatura a unei femei care niciodata nu a fost nici macar cercetata pentru lipsa de integritate in exercitarea profesiei de avocat.

Avocatii penalisti deranjeaza, stim cu totii. Dreptatea pentru care lupta in respectarea legii si a drepturilor celor pe care ii apara, echilibrul si mai ales profesionalismul avocatilor penalisti intotdeauna au deranjat. Insa nu ne confundati cu clientii nostri. Care sunt nevinovati pana la ramanerea definitiva a unei hotarari judecatoresti.

Una de a noastra, cu care am mancat pufuleti din aceeasi punga si am baut cafea de 2 lei de la aparat, a ajuns presedinta comisiei juridice din Camera Deputatilor. Suntem avocati!”, a spus Alice Drăghici.

Avocata Elenina Nicuț îi ia apărarea Laurei Vicol

La rândul ei, avocata Elenina Nicuț, a spus, referitor la alegerea Laurei Vicol în funcția de președinte al Comisiei Juridice din Cdep, că:

„Țin să reamintesc că, în prezent, funcția de MJ în Franța lui Macron, prietenul apropiat al domnilor de la USR național, e deținuta de Maitre Dupond Moretti.

Care Maitre DM este tot penalist, iar în această calitate a apărat și/sau obținut achitarea unor figuri celebre, de genul B. Tapie, K. Benzema, J. Assange și chiar fratele teroristului M. Merah.

Care Maitre DM a criticat în mod public PNF, corespondentul din Fr al DNA, condus în prezent de F. Bohnert, care a concurat o pe LCK la conducerea EPPO.

Care Maitre DM a fost pus sub acuzare în iulie 2021 pentru conflict de interese, legat de exercitarea functiei, dar Macron I a pastrat în functie. Deci, d aia zic: Oh, putain!”, a spus avocata Nicuț.

Daniela Drăghici: Nu îmi va ajunge viața toată să îi mulțumesc doamnei Laura Vicol

Daniela Drăghici a vorbit recent despre cum Laura Vicol, alături de soțul ei, au contribuit la lupta ei pentru sănătatea fetiței sale.

„As vrea sa incep povestea mea cu ziua de 18 octombrie 2016. In acea zi s-a nascut fetița noastră cu diagnosticul de scolioză congenitala malformativa. Din acel moment a inceput lupta noastra pentru a o vindeca. O data cu nașterea Mirunei au apărut in viața noastră minuni,oameni cu suflet mare care ne-au fost alături moral,financiar,ne-au susținut și ne-au indrumat acestia fiind doamna Laura Vicol si sotul dansei. Datorită danșilor am ajuns cu Miruna la recuperare in București. Ne-au ajutat să ajungem la controale in Turcia pentru ca in țară nu putea fi operata având unele complicați. De la al doilea control ne-am intors devastați.

Miruna trebuia operată in maxim 4luni astfel ajungea in scaun cu rotile am fost nevoiți sa strângem si suma de 56 000 dolari. Pot spune că minunea s -a produs,doamna Laura Vicol de ziua Mirunei ne-a făcut cadou dovada virarii sumei necesare in contul spitalului Florance Turcia. Datorita doamnei am ajuns la operatie după o lună. A trecut un an de la prima operatie și doamna este încă alături de noi. Au fost și sunt Ingerii Mirunei. Doamna este de profesie avocat,politician in PSD si de puțin timp Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, dar în primul rând e mama,femeie de succes si un om cu suflet mare. Vreau să îi mulțumesc inca o dată și nu îmi va ajunge viața toată să îi mulțumesc doamnei”, a spus Daniela Drăghici.

Reacțiile au apărut după o serie de acuzații aberante lansate de Dacian Cioloș, președintele USR, care a atacat dur noua coaliție PNL – PSD – UDMR pentru că o susține pe deputata Laura Vicol în funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților. Cioloș a acuzat-o pe Laura Vicol că a fost „avocat al interlopilor”.