Mai mulți bani de la Guvern pentru români. Premierul Marcel Ciolacu a semnat

În prezent, în România, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși 30 de lei. Totuși, din fericire, acest lucru se schimbă, pe fondul sărăcirii accelerate. Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul.

10 iul. 2023, 15:27
Mai mulți bani de la Guvern pentru români. Premierul Marcel Ciolacu a semnat

Anunț mare pentru români, pe fondul sărăcirii accelerate, începute de doi ani de zile. Valoarea tichetelor de masă va crește la 35 de lei de la 1 august 2023 și la 40 de lei de la 1 ianuarie 2024.

Guvernul Marcel Ciolacu susține că foarte curând vor fi aprobate actele normative pentru aplicarea acestei decizii.

Executivul PSD + PNL precizează că prioritățile din agendă sunt: creșterea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027.

Premierul PSD Marcel Ciolacu a făcut luni, 10 iulie, anunțul privinda majorarea cuantumului voucherelor.

„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor.

Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică. Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră.

În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Sărăcie fără precedent în România

Atât salariații o duc din ce în ce mai greu în România, dar mai ales pensionarii. Cei mai mulți dintre români au ajuns să fie dependenți de stat, a avertizat analistul economic Adrian Negrescu.

„Din păcate, am ajuns o țară de asistați social. Avem peste 4 milioane de oameni care așteaptă vouchere sociale, pentru a-și putea plăti facturile la utilități. Cam acesta este nivelul performanței administrației, al guvernării, din perspectiva impactului măsurilor la adresa populației.

Pensionarii sunt victimele de serviciu ale inflației, iar pseudoajutoarele primite, acele carduri de sărac, de 4 lei pe zi, acastă majorare de pensii care sunt sub rata inflației, i-a transformat în niște supraviețuitori într-o perioadă în care ei trebuiau primii protejați. Trebuiau protejați măcar prin creșterea pensiilor măcar cu rata inflației (…) Pensia medie e de 2.000 de lei, în medie.

E o situație în care fiecare scapă cum poate și măsurile pe care le pot lua pentru a face față provocărilor financiare sunt extrem de puține. Sunt dependenți de statul român, de pixul unor miniștri care din interesul de a aduce mai mulți bani la buget, nu se gândesc decât la creșterea taxelor, pe care le plătim tot noi”, a comentat Adrian Negrescu.

Media la nivelul UE pentru cheltuielile pe mâncare este de 14,3%.