Mai mulți civili ucraineni decât soldați au fost uciși în război de armata rusă. „Vreau ca acest lucru să fie auzit nu numai la Kiev, ci în toată lumea”

În Ucraina au fost uciși de armata rusă mai mulți civili ucraineni decât soldați, atrage atenția ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

11 mart. 2022, 11:43
Mai mulți civili ucraineni decât soldați au fost uciși în război de armata rusă. „Vreau ca acest lucru să fie auzit nu numai la Kiev, ci în toată lumea”

„Vreau ca acest lucru să fie auzit nu numai la Kiev, ci în toată lumea”, a declarat Oleksii Reznikov.

Conform ultimelor cifre transmise de ONU, de la ora 04:00 a zilei de 24 februarie – când Rusia a invadat Ucraina – și până la miezul nopții de 9 martie, ar fi fost uciși 549 de civili, iar alți 957 au fost răniți.

În cea de-a 16-a zi de la invadarea Ucrainei de către Rusia, trupele rusești par să fi înaintat 5 km spre Kiev, iar în Mariupol – orașul-port asediat – s-au înregistrat bombardamente la fiecare 30 de minute.

Războiul din Ucraina se extinde. Ruşii au bombardat în premieră oraşele Luţk şi Dnipro

Televiziunea ucraineană raportează explozii în Luțk, în nord-vestul Ucrainei, precum și în Dnipro – un oraș situat pe râul Nipru, în zona central-estică a Ucrainei. Două persoane au fost ucise la Luţk, una la Dinpro.

Nici Luţk, nici Dnipro nu au mai avut parte de bombardamente directe până acum. Sirenele de raid aerian au sunat în mai multe orașe din Ucraina în orele dinaintea exploziei.

Atacul de la Luţk a vizat un aerodrom, potrivit localnicilor din zonă, relatează BBC Ucraina. Există, de asemenea, relatări că rachetele rusești au lovit o fabrică – singurul loc unde anumite motoare cu reacție pentru avioane de luptă pot fi reparate.

Ca urmare a bombardării oraşului Luțk de către ruşi, două persoane au fost ucise și șase au fost rănite, a fost anunțat pe pagina sa de Facebook șeful Administrației Regionale de Stat din Volîn, Iuri Pohuliaiko.