Mai mulţi copii dintr-o tabără au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. 14 dintre ei au fost internaţi UPDATE

Mai mulţi copii care se aflau într-o tabără sportivă în stațiunea Borsec au fost preluați, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, de mai multe ambulanțe și duși la spital, cu simptome de toxiinfecție alimentară.

06 iul. 2019, 06:49
Mai mulţi copii dintr-o tabără au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. 14 dintre ei au fost internaţi UPDATE

UPDATE: În total, 14 copii din tabăra sportivă din staţiunea Borsec, judeţul Harghita, au fost internaţi în spital, cu toxiinfecţie alimentară, opt fiind la Spitalul Topliţa şi şase la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc. Cei opt de la Topliţa vor fi transferaţi la unităţi medicale din Iaşi, judeţ din care provin.

Potrivit reprezentanţilor ISU Harghita, în total, 14 copii care se aflau într-o tabără sportivă din Borsec au ajuns la Spitalul Topliţa, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară. 13 copii au fost duşi de echipaje mdicale, iar unul cu un autoturism particular.

Ulterior, şase dintre copii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc.

Toţi ce 14 au rămas internaţi în spital.

„Cei opt care sunt la Spitalul Topliţa vor fi transferaţi la Iaşi, ei fiind din Iaşi, în cantonament de baschet în tabăra sportivă din Borsec”, a transmis ISU Harghita.

Copiii au între 13 şi 15 ani.

Se pare că unii dintre copii ar fi acuzat mai devreme simptome, dar nu atât de grav. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili unde au mâncat copiii şi ce le-a provocat îmbolnăvirea.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Potrivit ISU Harghita, mai multe echipaje au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în staţiunea Borsec.

„Într-o tabără sportivă, 13 copii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, prezintă intoxicaţie alimentară”, a transmis ISU Harghita.

Copiii au fost transportaţi cu ambulanţele iniţial la Spitalul din Topliţa, iar cei mai grav, cu autospeciala de transport victime multiple, la Spitalul din Miercurea Ciuc.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili produsele consumate de copii care ar fi putut să le provoace îmbolnăvirea.