Mai mulți elevi din București au plecat în vacanță la schi, în Poiana Brașov. Excursia a durat doar două zile deoarece copiii s-au îmbolnăvit din cauza condițiilor oferite de cazare.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2023/02/FotoJet-43.jpg)
Un grup de 28 de elevi din București care se afla în vacanță la schi, în Poiana Brașov, s-au îmbolnăvit, doi dintre aceștia ajungând la spital. Copiii au făcut toxiinfecție alimentară și au avut nevoie de perfuzii.
Părinții sunt de părere că proprietarul folosea apă dintr-o hazna pentru a prepara hrana.
„După ce a mâncat ce li s-a dat acolo, copilul meu a avut vărsături până la deshidratare și a ajuns la medic cu glicemie foarte mică, după cum mi-au zis doctorii din Poiana Brașov. I-au făcut repede niște injecții și l-au trecut pe perfuzii, eu l-am învelit cu o pătură și am fugit cu el la Brașov, la spital”, a povestit tatăl unuia dintre elevi, potrivit adevărul.ro.
Aceștia spun că elevilor li s-ar fi făcut rău după ce au mâncat ciorbă la masa de prânz, care a fist gătită cu apă care avea culoarea gri închis, la fel ca cea care le-a fost servită la masă. Copiii ar fi trebuit să primească mușchi de vită la masă, dar au primit parizer.
Unul dintre cadrele didactice care i-a însoțit pe copiii cu vârste între 8 și 14 ani a vorbit despre masa pe care au primit-o elevii, de fapt.
„Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile, a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel”, a declarat profesorul.
Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) au mers la fața locului, însă administratorul a fost de negăsit.
„Erau probleme şi în blocul alimentar, erau probleme şi la cazare. Am constatat despre ce e vorba, dar nu am avut cu cine discuta. Am încercat să mergem la Bran, unde are sediul social firma de care aparţine această locaţie. Am lăsat o invitaţie pentru luni, 27 februarie, la ora 9”, a declarat Nicolae Bărdaș, comisar șef adjunct CRPC Brașov.
Pentru că pensiunea nu are apă curentă, inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au decis să pună sigiliul pe ea.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20