Mai mulți elevi din București au făcut toxiinfecție alimentară, după o excursie în Poiana Brașov. Părinții și profesorii fac acuzații grave la adresa proprietarului

Mai mulți elevi din București au plecat în vacanță la schi, în Poiana Brașov. Excursia a durat doar două zile deoarece copiii s-au îmbolnăvit din cauza condițiilor oferite de cazare.

27 feb. 2023, 15:22
Mai mulți elevi din București au făcut toxiinfecție alimentară, după o excursie în Poiana Brașov. Părinții și profesorii fac acuzații grave la adresa proprietarului
Doi elevi au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat ciorbă de la cazarea din Poiana Brașov

Un grup de 28 de elevi din București care se afla în vacanță la schi, în Poiana Brașov, s-au îmbolnăvit, doi dintre aceștia ajungând la spital. Copiii au făcut toxiinfecție alimentară și au avut nevoie de perfuzii.

Părinții sunt de părere că proprietarul folosea apă dintr-o hazna pentru a prepara hrana.

„După ce a mâncat ce li s-a dat acolo, copilul meu a avut vărsături până la deshidratare și a ajuns la medic cu glicemie foarte mică, după cum mi-au zis doctorii din Poiana Brașov. I-au făcut repede niște injecții și l-au trecut pe perfuzii, eu l-am învelit cu o pătură și am fugit cu el la Brașov, la spital”, a povestit tatăl unuia dintre elevi, potrivit adevărul.ro.

Citește și: Anchetă la o școală din Maramureș, după ce o mamă a publicat poze cu mâncarea pe care fiica ei o primea aici. Fetei i s-ar fi făcut rău după ce a mâncat un sandvici

Aceștia spun că elevilor li s-ar fi făcut rău după ce au mâncat ciorbă la masa de prânz, care a fist gătită cu apă care avea culoarea gri închis, la fel ca cea care le-a fost servită la masă. Copiii ar fi trebuit să primească mușchi de vită la masă, dar au primit parizer.

Unul dintre cadrele didactice care i-a însoțit pe copiii cu vârste între 8 și 14 ani a vorbit despre masa pe care au primit-o elevii, de fapt.

„Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii. După două zile, a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat. A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel”, a declarat profesorul.

Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) au mers la fața locului, însă administratorul a fost de negăsit.

Citește și: Vacanţă de coşmar la all inclusive, în Bulgaria. Incredibil ce a păţit o familie de români: „Am plecat după patru nopţi cu toxiinfecţie alimentară”

„Erau probleme şi în blocul alimentar, erau probleme şi la cazare. Am constatat despre ce e vorba, dar nu am avut cu cine discuta. Am încercat să mergem la Bran, unde are sediul social firma de care aparţine această locaţie. Am lăsat o invitaţie pentru luni, 27 februarie, la ora 9”, a declarat Nicolae Bărdaș, comisar șef adjunct CRPC Brașov.

Pentru că pensiunea nu are apă curentă, inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au decis să pună sigiliul pe ea.