Mai mulţi funcţionari ai Primăriei Timișoara, acuzaţi că au bifat o vacanţă pe bani publici în Turcia

Opt funcţionari din cadrul Primăriei Timişoara au mers pentru formalități și discuții cu reprezentanți ai fabricii de tramvaie din Ankara, dar au mai bifat şi o scurtă "vacanţă". Loredana Sibian, șefa Serviciului Proiecte Edilitare, nu a rezistat tentației de a se lăuda prietenilor virtuali de pe Facebook cu “vacanța” ei în Turcia.

25 sept. 2019, 07:44
Mai mulţi funcţionari ai Primăriei Timișoara, acuzaţi că au bifat o vacanţă pe bani publici în Turcia

Libertatea a identificat opt funcționari care s-au deplasat, în perioada 9-14 septembrie, în Turcia pentru a pune la punct detaliile privind fabricarea tramvaielor comandate de Primăria Timişoara. Aceștia sunt: Culiță Chiș – șef al Direcției Generale Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități din cadrul Primăriei Timișoara și membru în Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara (STPT); Adrian Colojoară – șef Serviciul Transport; Nastasia Pop – șef Biroul Generare și Management Proiecte Edilitare; Loredana Sibian – șef Serviciul Proiecte Edilitare; Cristina Bozan – consilier juridic la Serviciul Juridic; Simona Moldovan – consilier Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități; Vlad Cheța – Biroul monitorizare trafic; Sanda Greblă – șefa UIPACEC – Unitatea de Implementare Proiecte Angajate ca și Capitală Europeană a Culturii.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunța zilele trecute că turcii din asocierea Bozankaya Otomotiv au început fabricarea tramvaielor comandate de municipalitatea de pe Bega, care va plăti 33 de milioane de euro pentru 16 vehicule.

Din documentele interne ale Primăriei rezultă că funcționarii au mers pentru formalități și discuții cu reprezentanți ai fabricii din Ankara.

Loredana Sibian, șefa Serviciului Proiecte Edilitare, nu a rezistat tentației de a se lăuda prietenilor virtuali de pe Facebook cu “vacanța” ei în Turcia. „Superb!!! Vacanță frumoasă” Loredana Sibian, șefa Serviciului Proiecte Edilitare, și-a pus baloanele din Cappadocia ca fotografie de copertă pe Facebook Miercuri, 18 septembrie, pe pagina personală de Facebook, Loredana Sibian a postat fotografii cu celebrele baloane cu aer cald din Cappadocia, aflată la 300 de kilometri sud-est de Ankara. Fotografia de copertă aleasă pe Facebook, cu 50 de baloane, atrage atenția. În doar câteva ore, strânge peste 100 de aprecieri și comentarii.

La replica încântată a unei prietene: “Super!!! Ești în balon?”, Loredana Sibian răspunde prompt: “Am fost”, atașând și un zâmbet sub forma unui emoticon. O altă prietenă îi scrie și ea: “Superb!!! Vacanță frumoasă”, iar angajata cu funcție de conducere din Primărie n-o contrazice. Chiar fusese o vacanță frumoasă, pe bani publici.