Zeci de nuntaşi din Alba, internaţi la spital cu toxiinfecţie alimentară

61 de persoane au fost internate la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au participat la o nuntă care a avut loc, joi, la restaurantul unui hotel de lângă Alba Iulia, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Gheorghe Feneşer.

02 aug. 2014, 16:56
Zeci de nuntaşi din Alba, internaţi la spital cu toxiinfecţie alimentară

Până duminică, în jurul amiezii, la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia erau înregistrate 49 de persoane care au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară, 15 dintre acestea fiind internate, iar la Cugir sunt alte 12 cazuri. Se presupune că sursa îmbolnăvirilor au fost preparatele din peşte sau prăjiturile, însă deocamdată nu există o variantă oficială a cauzei toxiinfecţiilor, aceasta urmând să fie stabilită de DSP Alba, scrie alba24.ro.

Nuntaşi s-au prezentat acuzând stări de rău, de la febră cu frisoane, la dureri abdominale, la diverse spitale din Alba şi din alte câteva judeţe.

Citeşte şi De la botez, la spital. Invitaţii au făcut toxiinfecţie alimentară de la mâncarea unui restaurant din Capitală

Încă de vineri seara, mai multe persoane care au participat la o nuntă cu 146 de invitaţi, organizată la un restaurant de lângă Alba Iulia s-au prezentat la spitale din Alba Iulia, Cugir şi alte oraşe şi judeţe după ce au consumat preparate din meniul petrecerii.

Printre cei care s-au prezentat la spitalul din Alba Iulia au fost şi mirii şi naşa cuplului, care, potrivit unor surse, ar fi cântăreaţa de muzică populară Mirela Petrean. Aceştia ar fi primit tratament în ambulatoriu.

În august anul trecut, peste o sută de persoane au fost internate în spitalele din Alba Iulia, Abrud şi Cîmpeni, după ce au participat la o nuntă în localitatea Bistra, din Munţii Apuseni, desfăşurată la un local unde preparatele culinare au fost aduse de organizatori. DSP a stabilit atunci că a fost vorba despre o contaminare masivă cu salmonela în gospodăria unde a fost preparată mâncarea.

Citeşte şi Douăzeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la un local din Lugoj