Mai mulţi poliţişti de la Poliţia Rutieră Brăila au fost arestaţi

Şase poliţişti de la Serviciul Rutier Brăila au fost arestaţi la domiciliu, iar alţi cinci agenţi de la acelaşi serviciu şi de la Ordine Publică au fost arestaţi preventiv.

13 mai 2015, 09:38
Mai mulţi poliţişti de la Poliţia Rutieră Brăila au fost arestaţi

În total, 11 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila au fost arestaţi marţi seară, în timp ce alţi zece agenţi, dar şi un şofer care i-ar fi dat mită unui angajat al Poliţiei Judeţene, sunt cercetaţi sub control judiciar, potrivit unor surse judiciare. Astfel, şase poliţişti de la Serviciul Rutier au fost arestaţi la domiciliu, iar alţi cinci agenţi de la acelaşi serviciu şi de la Ordine Publică au fost arestaţi preventiv.

De asemenea, alţi cinci poliţişti de la IPJ Brăila sunt cercetaţi în libertate. Aceştia pot veni la serviciu, însă nu au voie să lucreze cu publicul şi nici să poarte amă, având activitate la birou.

Sursele judiciare au precizat că poliţiştii arestaţi preventiv au fost suspendaţi din funcţiile deţinute în cadrul Poliţiei Judeţene Brăila, dar vor putea reveni la serviciu în cazul în care nu vor fi condamnaţi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuat, luni dimineața, percheziții la sediul Poliției Rutiere din Brăila, precum și la domiciliile unor agenți suspectați de fapte de corupție, informează Biroul de presă al PÎCCJ.

Citeşte şi Percheziţii la Poliţia Rutieră Brăila, într-un dosar de luare de mită