Mai mulţi preoţi nevaccinaţi împotriva COVID-19 urmează să fie suspendaţi. Avertismentul şefului Bisericii Ortodoxe din Cipru pentru părinţii care îi îndeamnă pe credincioşi să nu facă vaccinul

Conducătorul Bisericii Ortodoxe din Cipru, Hrisostom al II-lea, a anunţat că 12 preoţi navaccinaţi urmează să fie suspendaţi, începând de marţi, dacă nu respectă regulile împotriva COVID-19.

31 ian. 2022, 17:47
Mai mulţi preoţi nevaccinaţi împotriva COVID-19 urmează să fie suspendaţi. Avertismentul şefului Bisericii Ortodoxe din Cipru pentru părinţii care îi îndeamnă pe credincioşi să nu facă vaccinul
foto: Pixabay

Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea a anunţat duminică, la postul public de radio CyBC, că va trimite mai mulţi preoţi nevaccinaţi acasă în cazul în care aceştia refuză să se vaccineze şi dacă îi îndeamnă pe credincioşi să nu-şi facă serul împotriva COVID-19, transmite agenţia AFP, preluată de News.ro.

Şeful Bisericii Ortodoxe din Cipru a precizat că 27 dintre cei 123 de preoţi din dioceza sa nu au fost vaccinaţi, dintre care 15 sunt scutiţi de vaccinarea anti-Covid din motive medicale.

Începând de marţi, ceilalţi 12 preoţi vor fi suspendaţi timp de trei luni, a spus înaltul prelat.

Citeşte şi: Ce restricţii se elimină începând cu 1 februarie. Raed Arafat: Lista ţărilor cu risc va fi eliminată

Dacă aceştia se vor opune în continuare hotărârilor arhiepiscopului, preoţii ar putea fi caterisiţi.

Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea a precizat că este „fără precedent” faptul că preoţii şi teologii nu se supun deciziilor şefului Bisericii.

Hrisostom al II-lea, care a supravieţuit unui cancer, a acuzat că în Cipru sunt preoţi şi teologi care refuză să se vaccineze împotriva Covid-19 din „motive egoiste” şi îi influenţează pe credincioşi.

În Cipru, vaccinarea anti-COVID nu este obligatorie, însă Biserica Ortodoxă Cipriotă le-a impus reglementări stricte preoţilor şi teologilor pentru a se vaccina. Arhiepiscopul a fost de la început un susţinător al campaniei de vaccinare a Guvernului cipriot şi s-a numărat printre primele persoane care au primit serul anti-COVID, în decembrie 2020.

Anul trecut, înaltul prelat a anunţat că nu va tolera ca angajaţii săi să refuze să se vaccineze ori ca preoţi să refuze să poarte mască de protecţie şi să îndemne oamenii să nu se vaccineze.

Numărul infecţiilor cu noul coronavirus a scăzut în Cipru în ultimele săptămâni, după ce a atins un vârf de 5.457 de cazuri la 4 ianuarie.

Tot în ianuarie s-a înregistrat un număr-record de morţi din cauza covid-19, cel mai mare de la începutul pandemiei.

Ciprul a înregistrat în mod oficial 253.350 de cazuri de covid-19 şi 731 de morţi.

Aproximativ 74,7% dintre cei aproximativ un milion de locuitori ai insulei au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19, iar 71,1% au fost vaccinaţi complet, potrivit Ministerului cipriot al Sănătăţii.

Citeşte şi: Mircea Geoană: NATO nu va interveni militar în Ucraina, dacă această ţară va fi atacată de Rusia