Mai mulţi români au furat tabla de pe zeci de biserici din Anglia. Pagubele se ridică la 2 milioane de lire

Românii se fac cunoscuți și în Anglia. Mai mulți compatrioți au furat tabla de plumb de pe acoperișurile mai multor biserici din Anglia.

07 ian. 2021, 18:56
Mai mulţi români au furat tabla de pe zeci de biserici din Anglia. Pagubele se ridică la 2 milioane de lire

Mai mulţi români au furat tabla de pe zeci de biserici din Anglia. Aceștia au fost condamnați la închisoare și au primit pedepse de până la 6 ani și jumătate, informează BBC.

Mai mulţi români au furat tabla de pe zeci de biserici din Anglia. Ce spun autorităţile române

Paul Buica, Constantin Motescu, Laurențiu Sucea și Mihai Birtu au jefuit peste 20 de biserici de pe teritoriul Marii Britanii între 2018 și 2020.

Pagubele provocate de români lăcașelor de cult în urma jafurilor depășesc 2 milioane de lire sterline. Procurorul ichael Cranmer-Brown a spus în instanță că unele dintre bisericile atacate erau „clădiri istorice protejate, vechi de sute de ani”.Stuart Grant, vicar al bisericii St. Peter’s Langtoft din East Yorkshire, a spus că este „recunoscător” că cei vinovați au fost aduși în fața justiției. Biserica lui a fost nevoită să efectueze reparații de 30.000 de lire sterline, după ce bărbații au rupt panourile de plumb de pe acoperiș în septembrie 2019, iar ploaia a provocat daune clădirii și obiectelor din interior. „Pur și simplu vin și profanează un monument care se află acolo de 800 sau 1000 de ani. Toată acea istorie nu înseamnă nimic, când vine vorba de plumb în valoare de câteva lire”, a spus Grant.

Judecătorul Sjölin Knight a descris gruparea ca fiind „sofisticată, insistentă și organizată”. „Acele pagube sunt ale parohiilor, iar congregațiile mici suportă cu greu costurile”.

„Aceste fapte sunt foarte grave, nu din cauza plumbului furat, ci datorită naturii clădirilor atacate”, a spus judecătorul Knight.

Toți cei patru acuzați au recunoscut că sunt vinovați de infracțiuni în cadrul unei audieri preliminare.

Motescu și Sucea au primit câte 6 ani și șase luni de închisoare, Buica a primit 6 ani de închisoare, iar Birtu a fost încarcerat pentru 3 ani și 7 luni.

Citeşte şi: Un avion cu criminali şi infractori expulzaţi din Marea Britanie va ajunge în România


loading...