Mai mulţi străini, prinşi la graniţă când încercau să intre sau să iasă din ţara noastră

Patru străini, între care doi copii, au fost prinşi în Constanţa când încercau să intre în ţară ascunşi în remorca unui camion. De asemenea, 14 irakieni şi sirieni care încercau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Spaţiul Schengen au fost prinşi la frontieră, în judeţul Arad.

23 mai 2017, 09:54

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins 14 migranţi din Irak şi Siria, între care şi doi copii, care încercau să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat de presă tramsmis, marţi, de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de frontieră de la Vărşand, judeţul Arad, au prins 14 persoane – şase bărbaţi, şase femei şi doi minori -, care mergeau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

„Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand pentru cercetări. La verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak şi Siria, adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 ani, iar copiii sunt vârstă de trei şi 17 ani”, se arată în comunicat.

Migranţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Ei sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Patru cetăţeni străini, un turc şi trei afgani, între care şi doi copii de 5 şi 6 ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni, în timp ce încercau să intre ilegal în România, ascunşi în remorca unui camion încărcat cu detergent, şoferul autovehicului, un bărbat din Republica Moldova, spunând că nu ştia de prezenţa acestora.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, luni, la punctul de trecere a frontierei Negru Vodă, s-a prezentat pe sensul de intrare din ţară un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 48 de ani, care conducea un camion marca Renault cu semiremorcă, încărcat cu detergent.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a procedat la verificarea mijlocului de transport cu aparatul pentru detectare a bătăilor inimii, care a indicat prezenţa unor persoane în interior. Astfel, s-a făcut un control amănunţit asupra semiremorcii camionului, în interiorul acesteia fiind descoperite, deasupra paleţilor cu detergent, patru persoane„, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

În urma primelor cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre un bărbat din Turcia, în vârstă de 32 de ani, precum şi de trei cetăţeni afgani, o femeie şi doi copii de 5 şi 6 ani, fără documente de identitate.

Şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor descoperite de către poliţiştii de frontieră în semiremorcă.

Cele patru persoane au fost predate autorităţilor de frontieră din Bulgaria, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor care se impun.

Citeşte şi Caraş-Severin: 27 de migranţi din Siria şi Irak, între care şi 17 copii, prinşi de poliţiştii de frontieră