Mai mulţi turişti ucraineni rătăciţi în Munţii Bucegi, salvaţi de jandarmii montani

Mai mulţi turişti ucraineni, aflaţi în dificultate pe un traseu din Masivul Montan Bucegi au cerut, duminică, sprijin jandarmilor montani de la Zănoaga din cauză că nu cunoşteau zona şi erau epuizaţi fizic, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

17 aug. 2014, 16:56
Mai mulţi turişti ucraineni rătăciţi în Munţii Bucegi, salvaţi de jandarmii montani

Şapte turişti care intenţionau să ajungă cu bicicletele, pe un traseu montan, în zona Bran, s-au rătăcit şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani pentru a-i salva.

„Astăzi, 17 august a.c., un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Zănoaga, aflat în patrulare auto pe traseele montane a intervenit în zona Dichiu pentru sprijinirea unor turişti ucraineni epuizaţi fizic. Cei şapte turişti, două femei şi cinci bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani, plecaseră cu bicicletele pe un traseu montan din Munţii Bucegi, intenţionând să ajungă în zona Bran. La un moment dat, din cauza ploii torenţiale, temperaturii scăzute, de aproximativ 10 °C şi necunoaşterii zonei, aceştia au solicitat sprijinul jandarmilor montani”, se arată în comunicatul IJJ Dâmboviţa.

În urma acţiunii de salvare turiştii ucraineni au fost preluaţi şi conduşi în siguranţă până la Postul de Jandarmi Montan Zănoaga, unde li s-au asigurat pături şi ceai cald pentru a se încălzi. În prezent turiştii se află în afara oricărui pericol.

Citeşte şi Opt turişti au rămas blocaţi pe munte din cauza unei furtuni