Mai prudenţi: Britanicii se feresc să mai estimeze câţi români şi bulgari vor veni la ei în 2014

După ce s-au făcut de râs şi au dat cifre alarmante despre posibila migraţie a românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Marea Britanie, după ridicarea interdicţiilor, în 2014, britanicii spun acum că au estimări privind potenţialul migraţiei din România şi Bulgaria, dar nu le dezvăluie.

14 feb. 2013, 20:08
Mai prudenţi: Britanicii se feresc să mai estimeze câţi români şi bulgari vor veni la ei în 2014

Departamentul britanic pentru Comunităţi locale are informaţii despre potenţialul migraţiei din România şi Bulgaria, dar ar putea refuza să le dezvăluie, informează BBC News online. Ministerul britanic de Interne a reiterat că nu a elaborat astfel de prognoze.

În ianuarie, ministrul pentru Comunităţi locale, Eric Pickles, declarase că văzuse un studiu privind numărul estimativ al românilor şi bulgarilor care ar urma să vină în Marea Britanie, precizând însă că nu avea încredere în acele cifre.

Presa a formulat o cerere pentru dezvăluirea prognozelor, în virtutea Legii privind accesul la informaţii. Un oficial din cadrul Departamentului britanic pentru Comunităţi locale a confirmat că există astfel de date, subliniind însă că ar putea fi ţinute secrete.