Maia Morgenstern, postare acidă după restricțiile pentru cei nevaccinați: „Voi lua prânzul la bordură”

Maia Morgenstern ironizează noile măsuri restrictive luate de Guvern. Îndrăgita actriță a scris pe pagina sa de Facebook că va lua prânzul la bordură alături de prietenii care „nu pot o grămadă de lucruri”.

04 oct. 2021, 15:11
Maia Morgenstern, postare acidă după restricțiile pentru cei nevaccinați: „Voi lua prânzul la bordură”

Maia Morgenstern, postare acidă. „La bordură. Astăzi voi lua prânzul la bordură. Împreună cu prietenii mei buni. Cei mai buni prieteni, cei mai dragi.

Nu vor să apară în poză. Și nici nu pot. Ei nu pot o grămadă de lucruri. Am fost alături de ei, invitată, alintată și răsfățată peste tot. Unde vrei și unde nu vrei. Pe atunci, în restaurante și stațiuni, la munte și la mare. În excursii și la evenimente elegante. Și a fost tare bine.

Ei, acum o sa fiu și eu alături de ei, la bordură. Vom lua prânzul la bordură. Ceva, terrina sau fois gras, nițel caviar, camembert sau Boeuf Stroganoff. Sau un covrig. E bun cu must. Vremea e frumoasă. Până pe la ora 20, când se lasă rece”, a scris actrița, pe rețeaua de socializare.

Maia Morgenstern, postare acidă după restricțiile pentru cei nevaccinați: „Voi lua prânzul la bordură”

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a luat mai multe măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare, a constatat că la nivelul Municipiului București rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 02.10.2021, orele 1003 este de 8,28/1000 de locuitori, fapt pentru care, începând cu data de 03.10.2021, ora 00.00 se dispun următoarele măsuri pentru o perioada de 14 zile, urmând a fi reevaluate în acord cu reglementările legale care vor fi adoptate în materie.

15. (1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul  restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din  capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 24,00 dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la  finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
(2) Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 2,00, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, dacă este depășită încidența de 3/1.000 locuitori în ultimele 14 zile.
(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în interiorul centrelor comerciale este permisă dacă incidenţa cumulată la 14 zile  este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la 50% din capacitatea maximă a zonelor de consum, delimitate faţă de restul spaţiului public şi amenajate în acest scop. Accesul în zonele de consum astfel delimitate şi amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară  confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Cum sunt verificați românii care încalcă restricțiile. Polițiștii au doar 3.000 de aparate!