Maia Sandu cere majorarea investițiilor în armată: „Trebuie să depunem eforturi financiare şi logistice”

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, dorește întărirea armatei, în contextul conflictului din Ucraina, care s-ar putea extinde.

27 apr. 2022, 23:55
Maia Sandu cere majorarea investițiilor în armată: „Trebuie să depunem eforturi financiare şi logistice”

Pe fondul tensiunilor provocate de Rusia și totodată, a planului de integrare în Uniunea Europeană (UE), Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a anunțat miercuri că are în vedere majorarea investițiilor în armată.

„O armată puternică şi bine echipată oferă ţării libertate de acţiune, încredere în forţele proprii şi opţiuni strategice.

Prin urmare, trebuie să depunem eforturi financiare şi logistice serioase pentru a construi o armata profesionistă, modernă şi dotată”, a declarat Maia Sandu, potrivit Deschide.md.

„Avem război e chiar la graniţa noastră, deci înţelegem foarte bine acest lucru. În acest sens, Republica Moldova trebuie să preia experienţa altor state neutre de consolidare a forţelor sale armate”, a mai menţionat politicianul de la Chișinău.

 

Avertismentul președintelui Rep. Moldova, Maia Sandu

 

Maia Sandu a mai precizat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, că autoritățile Republicii Moldova urmăresc cu mare atenție evenimentele care se desfășoară pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol.

„Analizele noastre, la această oră, arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova.

Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a conchis președintele Republicii Moldova.

Miercuri, președintele moldovean a oferit mai multe distincţii ofiţerilor şi specialiştilor din cadrul Marelui Stat Major şi a vizitat baza militară nr. 142, care găzduieşte spaţiile de locuit şi complexul sportiv în care se pregătesc soldaţii armatei naţionale.