Maia Sandu cere sisteme de apărare antiaeriană de la NATO. „Este clar că neutralitatea nu ne poate apăra” VIDEO

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, a cerut sisteme de apărare antiaeriană NATO, într-o discuţie cu Jens Stoltenberg, secretarul general al alianței nord-atlantice, la Munchen, acolo unde a participat  la Conferința de Securitate.

19 feb. 2023, 15:31
Maia Sandu cere sisteme de apărare antiaeriană de la NATO. „Este clar că neutralitatea nu ne poate apăra” VIDEO
Maia Sandu cere sisteme de apărare antiaeriană de la NATO. "Este clar că neutralitatea nu ne poate apăra" / foto: NATO

Maia Sandu cere sisteme de apărare antiaeriană de la NATO. „Cea mai mare problemă pe care o avem acum este necesitatea unui sistem de supraveghere și apărare antiaeriană. Acest lucru este necesar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga regiune. Așadar, dorim ca partenerii noștri să ia în considerare acest tip de asistență de care avem nevoie urgent”, a declarat Maia Sandu, conform TVR Moldova.

„Când ne uităm la ceea ce face Rusia în Ucraina, este limpede că neutralitatea nu ne poate apăra. Neutralitatea te poate apăra doar atunci când celelalte state o respectă! Una dintre retoricele propagandei ruse este că neutralitatea înseamnă că țara nu trebui să-și întărească sectorul de apărare, ceea ce nu are niciun sens. Nu se pune problema schimbarea neutralității, dar, cu siguranță, Republica Moldova ar trebui ajutată să-și consolideze sectorul de apărare şi să fie parte din noua arhitectură europeană de securitate”, a ami spus preşedinta Republicii Moldova.

Citeşte şi: Maia Sandu pune capăt speculaţiilor: „Nu candidez la nicio funcţie în România. Noi avem sarcini importante aici”

Jens Stoltenberg, secretar general al NATO, a declarat că agresiunea rusă trebuie oprită: „Când războiul se termină, trebuie să ne asigurăm că istoria nu se va repeta, că Rusia nu va continua să invadeze Ucraina. Trebuie să rupem cercul de agresiune rusă împotriva țărilor europene”.