Maia Sandu, mesaj emoţionant de Ziua Naţională a României. „În faţă avem un viitor care poate să ne apropie şi mai mult”

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a transmis, miercuri, un mesaj, cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României şi a precizat că cele două state sunt legate prin trecutul pe care l-au avut împreună.

01 dec. 2021, 13:25
Maia Sandu, mesaj emoţionant de Ziua Naţională a României. „În faţă avem un viitor care poate să ne apropie şi mai mult”

Maia Sandu, mesaj emoţionant de Ziua Naţională. „În faţă avem un viitor care poate să ne apropie şi mai mult. O vom face prin oamenii care şi-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiţii reciproce, prin drumuri şi poduri”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu, mesaj emoţionant de Ziua Naţională. „În faţă avem un viitor care poate să ne apropie şi mai mult”

„De Ziua Naţională a României, mulţumim pentru prietenie şi pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut şi le vom face împreună! Ne leagă trecutul istoric, ne leagă cultura comună şi limba română, iar în faţă avem un viitor care poate să ne apropie şi mai mult. O vom face prin oamenii care şi-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiţii reciproce, prin drumuri şi poduri. Dragă Românie, de ziua ta, îţi doresc să rămâi puternică şi generoasă. Să fii o voce distinctă în lume şi în Europa unită, şi un model de ţară pentru care democraţia şi bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!”, este mesajul postat de Maia Sandu.

Nicolae Ciucă, mesaj pentru români de 1 Decembrie: „Va rămâne pentru totdeauna drept ziua triumfului idealului național: unitatea”

Postarea a adunat peste 13.000 de aprecieri şi peste 1.000 de distribuiri în doar două ore. Multe dintre comentarii o îndemnau pe Maia Sandu să candideze la preşedinţia României, ca un prim pas spre unirea cu Republica Moldova.

Paradă cu 1.500 de militari de Ziua Naţională. România sărbătoreşte în pandemie 103 ani de la Marea Unire

Maia Sandu, 49 de ani, deține funcția de președinte al Republicii Moldova începând cu 24 decembrie 2020, după ce a câștigat alegerile prezidențiale. A exercitat funcțiile de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada iunie-noiembrie 2019 și de ministru al educației în intervalul 2012-2015. A fost membră a parlamentului între 2014-2015 și în 2019.