Maia Sandu, primită la Cotroceni pentru o întâlnire cu Klaus Iohannis şi cancelarul Germaniei, Olaf Scholz

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită, luni, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, ocazie cu care a participat şi la discuţii cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

03 apr. 2023, 17:15
Maia Sandu, primită la Cotroceni pentru o întâlnire cu Klaus Iohannis şi cancelarul Germaniei, Olaf Scholz

Preşedintele Klaus Iohannis gazduieşte întrevederea trilaterală cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Reuniunea trilaterală pe care o va găzdui Președintele României are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității Republicii Moldova și pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova, transmite Administrația Prezidențială.

„Discuțiile vor transmite un mesaj clar privind continuarea sprijinului ferm și neabătut din partea partenerilor Chișinăului, în special în condițiile în care Republica Moldova este supusă unor presiuni hibride sistematice, inclusiv unor tentative de subminare a ordinii constituționale. În cadrul întrevederii va fi discutat, totodată, sprijinul pentru avansarea integrării europene a Republicii Moldova, singura opțiune capabilă să asigure un viitor democratic, prosper și stabil pentru cetățenii săi.”, se arată în comunicat.

Anterior, Maia Sandu a fost primită, luni, de Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta.

La intrarea în Palatul Elisabeta, Maia Sandu a fost întâmpinată de Majestatea Sa şi Principele Consort. Maia Sandu a plantat un stejar în grădina Palatului Elisabeta, fiind invitată ulterior de Familia Regală la un dejun.

La finalul vizitei, preşedintele Republicii Moldova va semna în Cartea de Aur a Palatului Elisabeta, deschisă în anul 1937.

Citește şi: Klaus Iohannis respinge organizarea alegerilor anticipate: „Nu există alternativă la această coaliție. Mă voi implica pentru buna funcționare a lucrurilor”