Maia Sandu s-a vaccinat anti-COVID. Ce ser a primit președintele Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova a primit vineri prima doză a vaccinului AstraZenecea la policlinica de stat din Chișinău. Anterior, șeful statului a declarat că se va vaccina anti-COVID în momentul în care va fi sigură că Republica Moldova are suficiente doze pentru imunizarea populației.

07 mai 2021, 11:18
Maia Sandu s-a vaccinat anti-COVID. Ce ser a primit președintele Republicii Moldova

Maia Sandu s-a vaccinat anti-COVID. Președintele Republicii Moldovei a anunțat în trecut faptul că se va vaccina anti-COVID în momentul în care  va fi sigură că în Republica Moldova ajung suficiente doze pentru a imuniza populația, conform Ziarul de Gardă și Ziarul Național din Chișinău.

Șeful statului a decis să se vaccineze după ce a fost anunțată că România va oferi Republicii Moldova câteva sute de mii de doze de vaccin. Maia Sandu îndeamnă populația să se vaccineze, acum că există suficiente doze de vaccin. Aceasta a asigurat că în următoarele zile Republica Moldova va avea vaccin pentru toţi cetăţenii.

Citește și: Maia Sandu, la cumpărături. Cum a fost surprinsă preşedinta Republicii Moldova: „Este ceva ieșit din comun!” VIDEO

Maia Sandu s-a vaccinat anti-COVID cu AstraZeneca

”Astăzi am primit prima doză de vaccin anti-Covid-19 AstraZeneca. Mă bucur că am această oportunitate, pentru că astfel îmi protejez sănătatea mea și a celor cu care contactez – familia, prietenii, colegii. Mulțumesc medicilor, asistentelor medicale, tuturor celor implicați în eforturile de depășire a pandemiei. Vaccinul ne va ajuta sa învingem Covid-19 și să revenim la normalitate – să ne revedem cu cei dragi, să redeschidem economia, școlile, frontierele. Să putem lucra, călători, sărbători în voie, fără frică și fără riscuri. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați. Acum există suficiente doze de vaccin în Moldova. Adresați-vă medicului de familie pentru a vă programa la vaccinare. Folosiți această oportunitate pentru a vă proteja viața și sănătatea” , este mesajul postat de Maia Sandu pe Facebook.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 în Republica Moldova a început la 2 martie cu vaccinul AstraZeneca, donat de România prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE. De la lansarea acesteia, în Republica Moldova s-au vaccinat peste 140.000 de persoane, ceea ce constituie o rată de 4% din numărul total de populaţie, potrivit publicaţiei Observatorul.md. Cele mai multe persoane – 93% – s-au vaccinat cu AstraZeneca, 6% cu Pfizer, iar începând cu data de 5 mai a demarat procesul de imunizare a populaţiei cu vaccinul rusesc Sputnik V, conform aceleiaşi publicaţii.

Citește și: Rata de incidenţă COVID-19 în Capitală a scăzut sub 2. Ce noi relaxări se pregătesc pentru bucureşteni