Maia Sandu, vizită surpriză în România. Ce a făcut președintele Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit în weekend-ul trecut în România. Maia Sandu s-a aflat în Oradea pentru o scurtă vizită privată, chiar în perioada în care creștinii au sărbătorit Crăciunul pe rit vechi.

09 ian. 2023, 10:04
Maia Sandu, vizită surpriză în România. Ce a făcut președintele Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat zilele trecute în România. Maia Sandu s-a întâlnit cu mai multi lideri politici la Oradea. Vizita ridica foarte multe semne de întrebare, în contextul în care programul liderului de la Chișinău nu a fost făcut public. Mai mult, Maia Sandu a transmis doar ca a fost în vacanta în țara noastră.

Potrivit presei locale, Maia Sandu s-a întâlnit cu primarul Florin Birta și cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

„Întâlnirile sunt oportunități care ne ajută să dezvoltăm noi relații, să schimbăm opinii, bune practici pentru a identifica soluții problemelor cu care se confruntă societatea europeană. O astfel de întâlnire a fost si cea cu președinta Republicii Moldova, doamna Maia Sandu pe care am avut plăcerea și onoarea să o primesc în Primăria Oradea și să-i exprim sentimentele de stimă pentru profilul de lider implicat pentru a scrie un capitol nou al Republicii Moldova. Aprecierile dumneaei pentru dezvoltarea orașului și a județului nostru și interesul pentru dezvoltarea de proiecte comune reconfirmă direcția performantă a administrației orădene și județene. În semn de respect față de frații noștri din Moldova, Municipiul Oradea si județul Bihor colaborează pentru construcția unui parc public în Băcioi, o suburbie a Chișinăului”, a postat primarul Florin Birta, la scurt timp după plecarea președintelui Republicii Moldova, citat de aradon.ro.

Potrivit Bihon.ro, Maia Sandu a călătorit cu o cursă de linie Tarom.