MAICON, jucătorul mort în accident rutier la 25 de ani, regretat de Becali

Fostul fotbalist al echipei Steaua, brazilianul Maicon Pereira de Oliveira, a încetat din viaţă, sâmbătă, într-un accident rutier la Doneţk, a anunţat clubul Şahtior.

08 feb. 2014, 10:30
MAICON, jucătorul mort în accident rutier la 25 de ani, regretat de Becali

Maicon a fost unul dintre fotbaliştii pe care Becali a ajuns să îi regrete cel mai mult, brazilianul demonstrând în scurta perioadă petrecută în Ghencea (a evoluat în 6 meciuri şi a punctat de 3 ori) că merită o şansă. Deşi fanii îl îndrăgeau, patronul a considerat că acesta este prea scump, dar evoluţiile ulterioare ale acestuia l-au contrazis.

Mircea Lucescu l-a remarcat imediat şi îl considera o soluţie excelentă pentru momentele când nu putea conta pe Luiz Adriano; dar destinul lui Maicon a fost marcat de ghinion mereu: deşi impresionase în amicale, pentru Şahtior, nu a putut să evolueze în cea mai importantă dintre competiţii, Champions League, din cauza unei „chichiţe” de regulament.

MAICON, fost fotbalist la Steaua, A MURIT la numai 25 de ani

Concret, contractul cu Volyn Lutsk nu îi expirase încă (era scadent la 1 septembrie, iar lista UEFA trebuia trimisă până pe 31 august), astfel că Şahtior nu l-a putut include pe lista de jucători eligibili. În acest context, tehnicianul român a hotărât să îl cedeze la Zorya, urmând a le da şanse fotbaliştilor care aveau şanse să joace în Ligă.

Spectrul Ligii Campionilor şi transferul la o echipă ca Şahtior i-au dat aripi lui Maicon, care venea după cel mai bun sezon al carierei. Acesta a fost atât de dezamăgit de întorsătura pe care au luat-o lucrurile, încât, susţinea presa din Rusia la vremea respectivă, a suferit un şoc, scrie prosport.ro.

La noua sa echipă nu s-a adaptat deloc, astfel că a bifat doar 4 prezenţe pentru Zorya, una singură din postura de titular. Anul trecut, Şahtior a decis să îl împrumute la Illichivets Mariupol, iar sud-americanul părea că s-a regăsit. A evoluat constant şi a început să marcheze, prilej pentru a spera că va face parte din vară din proiectul lui Mircea Lucescu. Dar destinul său a fost marcat de ghinion până la final.

Chiar dacă nu prea a fost folosit, Maicon s-a remarcat de fiecare dată când a avut ocazia. A marcat de trei ori în şase meciuri, dar a impresionat mai ales prin simţul extraordinar al porţii. Existau premisele pentru un transfer definitiv, lucru recunoscut şi de Gigi Becali, mai ales după un meci cu Sportul Studenţesc, în care Maicon a adus victoria. În cele din urmă, patronul Stelei s-a răzgândit, considerându-l pe brazilian prea „moale”.

„Maicon nu va fi cumpărat. Ce, sunt fraier să mai dau încă 800.000”, spunea Becali la vremea respectivă.

Patronul Stelei a refuzat, aşadar, să-i plătească lui Volyn Luţk suma de 800.000 de euro, aşa că brazilianul s-a întors în Ucraina.