MARŢI 13. Ce trebuie să faci ca să depăşeşti cu bine această zi cu GHINION

Marti 13, două semne rele care, alăturate, dau fiori multora. Superstitiosi sau nu, nu se poate ca această dată să treacă neobservată. 

12 sept. 2016, 14:05
MARŢI 13. Ce trebuie să faci ca să depăşeşti cu bine această zi cu GHINION

De ce creează probleme cele două semne puse alături, se întreabă acvaria.com. Pentru că ambele, separat, au conotatia lor negativă. Multe popoare consideră numărul 13 ca fiind blestemat. Se zice că numărul 13 este considerat aducător de nenorociri si pentru că, la Cina cea de taină, au stat la masă 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat. Putini oameni au curajul să cheme la masă 13 musafiri.

Citeşte şi Horoscop: Ce n-ar trebui să aibă în casă fiecare zodie. Iată ce îţi aduce cel mai mare ghinion

În mitologia scandinavă, se spune că 12 zei s-au adunat la o sărbătoare atunci când un al treisprezecelea zeu, Loke, a venit si el. Se zice cp Loke l-a omorât, după masă, pe Balder, cel mai iubit dintre zei… În multe tări 13 este evitat pentru a desemna numărul străzii, al etajului, al apartamentului, al casei etc, preferand varianta 12 bis celei de 13. Se spune, de asemenea, că dacă numele persoanei contine, în total, 13 litere, persoana nu este dintre cele mai norocoase…

Numărul 13 este, în Tarot – o artă divinatorie străveche – cartea denumită Moartea XIII, o arcană majoră ce contine un avertisment negativ. Adeseori, vedem într-un film, în momentul culminant, un magician care întoarce o carte si de ce oare, aproape de fiecare dată, este Moartea XIII? Nu pentru că ar anunta neapărat o crimă, un deces sau alte evenimente tragice, ci pentru că imaginea continută pe această carte dă fiori: un schelet călare, îmbrăcat în armură, cu un steag negru, călcând peste cadavre sau peste muribunzi – regi, episcopi, copii, femei – cerând îndurare, totul pe fondul unui peisaj peste care soarele apune după creste.

Cavalerul mortii trece peste toti fără să-i pese de nimeni, ca semn al implacabilitătii mortii, a destinului care ti-e scris indiferent cine esti – copil, femeie, rege, cersetor. Acesta este simbolul care a generat, ulterior, legenda numărului 13 ca fiind aducător de ghinion. Moartea XIII nu este neapărat, arcana majoră cu simbolistica cea mai întunecată a Tarotului, dar este, probabil, cea mai vestită carte din întregul pachet de cărti, ce provoacă teamă prin imagine si simbolistică.

Ziua de marti este considerată, alături de ziua de sâmbătă, ca fiind o zi cu trei ceasuri rele. Nimic magic la mijloc, ci totul provine de la o regulă folosită în astrologia orară, una din ramurile astrologiei generale. Se stie că fiecare zi este împărtită în 24 de ore, numai că în astrologie, lungimea orelor – denumite „ore planetare” – nu este aceeasi cu cea deja cunoscută de 60 de minute si nu fiecare zi începe cu aceeasi oră.

Nu vă gânditi la un ceas obisnuit care arată orele si minutele, ci la un ceas special, care nu arată cifre, ci planete. Ziua – între răsărit si apus – si noaptea – intervalul orar de la apus la răsărit – sunt împărtite în câte 12 ore egale ca lungime, dar pentru că ziua si noaptea au lungimi diferite pe parcursul anului – doar la echinoctii fiind perfect egale – cele 12 ore au, asadar, dimensiuni diferite. De exemplu, vara, ora planetară diurnă este mai lungă decât iarna, iar ora planetară nocturnă este mai scurtă decât iarna. Fiecare zi a săptămânii începe la răsăritul Soarelui cu ora ce corespunde planetei guvernatoare a zilei respective.

Ziua de marti, în acest caz, începe la ora la care răsare Soarele, ca atare prima oră planetară a oricărei zile de marti apartine planetei Marte, care guvernează ziua respectivă. Pe parcursul celor 24 de ore, 7 planete diferite guvernează câte o oră, succedându-se de mai multe ori până la finalul zilei. Dintre cele 7 planete, Marte si Saturn sunt considerate planete malefice, a căror simbolistică nu este întotdeauna pozitivă. Pentru că ziua de marti este guvernată de Marte iar ziua de sâmbătă de Saturn, se consideră că prima oră planetară a celor două zile din săptămână apartine celor două planete negative, si pe parcursul întregii zile vor mai exista si alte două ore planetare marcate de energia celor două planete. Marti, vor exista trei ore planetare patronate de Marte iar sâmbăta – trei ore planetare guvernate de Saturn.

Citeşte şi Horoscop: 3 zodii urmărite de ghinion în dragoste. Află dacă te numeri printre nefericiţi

În restul zilelor din săptămână vor exista câte două 2 ore guvernate de cele două planete malefice, deci se poate spune că fiecare zi din săptămână are câte două ceasuri rele, numai că martea si sâmbăta există „trei ceasuri rele”, adică trei ore planetare guvernate de cele două planete care aduc, de regulă, conflicte, neîntelegeri, piedici, probleme, esecuri etc. Retineti, fiecare zi are câte două ore marcate negativ de Marte si Saturn, dar faptul că martea si sâmbăta avem deja o oră în plus, care a generat ideea că trebuie să ne luptăm cu cele 3 ceasuri rele de marti si sâmbătă. Că alături de marti mai asezăm si simbolistica negativă a numărului 13, iată, avem un motiv de teamă în plus!