Mâinile uscate în sezonul rece. Remedii care chiar funcţionează

În fiecare an, se întâmplă fără greș. Frigul, aerul uscat și săpuneala constantă sunt elementele cheie care duc la mâini uscate şi crăpate în sezonul rece. Din fericire, există câteva remedii care chiar funcţionează.

04 ian. 2013, 06:08
Mâinile uscate în sezonul rece. Remedii care chiar funcţionează

„Temperaturile scăzute, aerul uscat și spălarea constantă a mâinilor duc oricum la deshidratare, dar împreună ele subminează grav nivelul de umiditate din piele,”, spune expertul în dermatologie, Margaret Dabbs, potrivit DailyMail. „Din fericire, cu un pic de îngrijire îţi poţi menține mâinile sănătose toată iarna.”

Să începem cu spălarea mâinilor. Pentru că noi facem acest lucru de multe ori în fiecare zi, este important să alegem produsul potrivit.

„Folosiţi un sapun cu extracte prezente în mod natural în plante antibacteriene”, spune Margaret. „Acestea scapă de germeni la fel de bine, dar nu usucă mâinile ca o loţiune anti-bacteriană pe bază de alcool.”

Următoarea problemă – crema de mâini. Ai nevoie de o loţiune care pătrunde în piele, în loc de un balsam gras, care creează o barieră.

Balsamurile pot proteja pe plan extern, dar numai produsele transdermice – cele care trec prin straturile pielii exterioare – pot hrăni pielea pe plan intern”, spune Margaret.

„Uită-te la produsele care conțin lanolină, acesta fiind unul dintre cele mai eficiente ingrediente non-grase hidratante”, recomandă Margaret.

Aplicați crema suplimentar pe spatele mâinilor, pentru că acolo pielea este mult mai subţire, şi, de asemenea, în spaţiile dintre degetele unde pielea uscată este predispusă la crăpături şi descuamare.

Sezonul rece poate face ca unghiile sănătoase să devină fragile şi striate. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să te concentrezi pe cuticule.

Cuticula este o barieră impermeabilă care protejeaza unghia de la daune fizice„, spune Margaret. „Dacă se usucă, cuticula poate deveni fragilă și se poate exfolia”, spune Margaret, care recomanda un gel pentru cuticule pe bază de migdale.

Margaret mai recomandă să ai şi zile în care să nu te dai cu lac.

„Lacul de unghii înrăutăţeşte deshidratarea unghiilor. Vopseşte-ţi unghiile pentru week-end, dar şterge culoarea în restul săptămânii”, recomandă Margaret.

Pentru un tratament intensiv la domiciliu, poţi aplica o cremă de mâini peste care să îţi tragi o pereche de mănuşi de mătase, înainte de a merge la culcare. Poate că vei arăta ca un magician nebun, dar te vei trezi cu mâini catifelate şi moi.

În cele din urmă, poartă mănuși pentru a-ţi proteja mâinile atunci când speli vasele şi investeşte într-o pereche de mănuşi călduroase pentru când ieşi afară, în frig.