Majorare Pensii. Ministrul de Finanţe, anunţ de ultimă oră pentru pensionari. Cu cât vor fi majorate până la urmă pensiile

Ministrul de Finanţe a făcut noi precizări privind majorarea pensiilor. Adrian Câciu i-a asigurat pe pensionari că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023.

05 oct. 2022, 18:02
Majorare Pensii. Ministrul de Finanţe, anunţ de ultimă oră pentru pensionari. Cu cât vor fi majorate până la urmă pensiile

Majorare Pensii. Ministrul de Finanţe a declarat că pensiile românilor vor creşte de la  ianuarie 2023, dând asigurări că legea va fi aplicată.

Majorare Pensii. Anunţul făcut de ministrul de Finanţe

Citeşte şi Se schimbă Legea pensiilor. Marius Budăi confirmă majorările: „Avem banii!”

Potrivit legii, creşterea pensiilor ar trebuie să se facă în funcţie de rata inflaţiei.

„Prognoza de toamnă ne va arăta cum stam în 2023… rămâne să stabilim ce avem în plus”, a spus Adrian Câciu, care a refuzat să comenteze zvonurile privind o creștere cu 11% a pensiilor.

“Este posibil, dar scopul este să creștem puterea de cumpărare fără a afecta bugetul”, a mai precizat ministrul Câciu.

Reamintim că premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că pensiile vor fi majorate cu cel mult 11 %.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%.

Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat,” a declarat Nicolae Ciucă la finalul ședinței conducerii PNL.

Citeşte şi Pensii Pilonul II. Ce se întâmplă cu banii a 8 milioane de români, cum verifici câţi bani ai în cont