Majorarea în avans a pensiilor. Cum vor primi pensionarii bani din pensiile care urmează să se mărească

Pensionarii vor trebui să primească un procent din majorările de pensii la care au dreptul, a declarat recent ministrul Finanțelor.

04 sept. 2019, 06:25
Majorarea în avans a pensiilor. Cum vor primi pensionarii bani din pensiile care urmează să se mărească

Acest lucru ar urma să ai bă loc începând cu toamna anului 2021, scrie dcbusiness.ro. Propunerea a fost făcută în urmă cu câteva zile de către Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Creșterile ar fi cele rezultate din recalculările prevăzute în noua lege a pensiilor, în contextul creșterii și a punctului de pensie de până la 1.875 de lei.

Citeşte şi LEGEA PENSIILOR, anunţ de ultimă oră de la ministrul Muncii. Câţi bani vor primi în plus cinci milioane de pensionari

„Haideţi să facem aşa, fiecare dintre dumneavoastră aşteptaţi o recalculare, pensionarii, în general, aşteaptă o recalculare. Spunem această grupă de pensii până la… va avea o majorare de pensii X%, cealaltă grupă va avea un alt gen de majorare. Atunci putem aplica o sumă forfetară, adică să dăm de exemplu unui pensionar suma de 300 de lei, poate nu este suma cea corectă, dar nu aştept până în 2021 şi dau astăzi 150 de lei, adică un procent din suma pe care o anticipez a fi dată în 2021 şi o dăm astăzi. În 2021, când se termină recalcularea vedem cum a fost, dacă a fost sau nu corectă suma. Dacă e mai mult, îi dăm diferenţa omului, dacă e mai puţin, vedem ce facem atunci”, a declarat Eurgen Teodorovici.

Noua lege a pensiilor prevede, într-adevăr, ca, până în 2021, când se va aplica în integralitatea ei și va înlocui actuala lege, pensiile actuale să se recalculeze, conform prevederilor noii legi. Adică luând în considerare noua formulă, noua structură a pensiei minime și tipurile de pensii care vor exista, prin raportare la prevederile actuale.