Majorarea pensiilor, motiv de dispută între PNL şi PSD. Cu cât vor creşte până la urmă pensiile românilor de la 1 ianuarie

Majorarea pensiilor a ajuns motiv de dispută în coaliţia de guvernare. PNL propune majorarea punctului de pensie cu 16% de la 1 ianuarie, după ce PSD a propus o crestere de 10%. Liderii coaliţiei vor tranşa disputa în viitoarea şedinţă.

06 sept. 2022, 20:22
Majorarea pensiilor, motiv de dispută între PNL şi PSD. Cu cât vor creşte până la urmă pensiile românilor de la 1 ianuarie

Majorarea pensiilor, motiv de dispută între PNL şi PSD. Liderii coaliţiei de guvernare încă nu s-au hotărât cu cât vor creşte pensiile românilor de la 1 ianuarie.

Majorarea pensiilor, motiv de dispută în coaliţia de guvernare. Ce se întâmplă cu pensiile românilor de anul viitor

Citeşte şi Majorare PENSII 2022. Ministrul Muncii vrea să crească pensiile românilor cu banii de pe gazele din Marea Neagră

Inițial, PSD a propus majorarea pensiilor cu 10% de la 1 ianuarie anul viitor. Imediat, Rares Bogdan a supralicitat si a anuntat că PNL vrea o majorare de 16% a punctului de pensie.

„Pe mine nu poate decat să ma bucure, ma bucura ca domnul Rareș Bogdan a lamurit ca trebuie sa marim pensiile.  Înseamnă ca au avut o discuție si au luat hotărârea ca propunerea PSD este corecta”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Mie nu-mi arde la inceput de saptamana de glumite. Faptul ca unii lideri politici deschid tolba populismului de dimineata, la pranz si seara si anunta ca majoreaza pensiile cu 20-30% nu inseamna ca acest lucru este adevarat”, a spus Alina Gorghiu.

La rândul său, seful Guvernului l-a criticat public pe ministrul Muncii. Nicolae Ciucă a explicat că Marius Budăi a promis majorările de pensii si salarii fără să existe vreun acord în Coalitia de guvernare.

„Un populism care nu are ce să caute astăzi în comunicarea cu cetățenii țării. Este datoria noastră ca Guvern să prezentăm adevărul și oamenii să știe care sunt posibilitățile Guvernului, astfel încât să nu creăm speranțe care sunt false și pe care nu putem să le ducem la bun sfârșit”, a transmis şi Nicolae Ciucă.

Reamintim că ultima majorare a pensiilor a avut loc la 1 ianuarie 2022. Guvernul a acordat o majorare de 10% iar punctul de pensie a ajuns în prezent la 1.586 de lei.

Citeşte şi Rareș Bogdan sare la scandal, pe tema pensiilor: „Câciu negociază mai prost decât Cîțu. Ne împrumutăm cu dobândă de 9%!”

Nicolae Ciucă, despre propunerea lui Rareș Bogdan de creștere a pensiilor cu 16%: Nu ne jucăm cu aşteptările românilor

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, cu privire la propunerea făcută de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan ca pensiile să crească cu 16%, nu doar cu 10% cum a propus PSD, că este nevoie de responsabilitate.

„Se încadrează la o dispută prin care cred trebuie să dovedim responsabilitate şi să nu ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români. PNL, la fel ca PSD, s-au coordonat şi am luat deciziile care au fost la îndemâna Guvernului, pe baza posibilităţilor Guvernului, prin toate pachetele de măsuri pe care le-am decis până în acest moment. La fel vom face şi de acum înainte, foarte responsabil, cu cifrele pe masă şi în momentul în care vom avea proiectul de buget vom anunţa şi măsurile de natură socială, pentru că este normal ca românii să fie protejaţi, este normal ca economia României să fie protejată”, a afirmat Nicolae Ciucă, înainte de a participa la evenimentul „România Viitorului” organizat la Politehnică.

El a precizat că aşteaptă în octombrie proiecţia de buget, după care vor fi anunţate şi măsurile ce urmează să fie luate, transmite Agerpres.