Cinci adolescenţi răniţi în accidentul de la Perşani aflaţi în Spitalul Militar Braşov au fost externaţi

Toţi cei cinci adolescenţi aflaţi în Spitalul Militar "Regina Maria", din Braşov, după ce au fost victime ale accidentului petrecut, vineri, în jurul orei 12.30, pe DN1, în localitatea braşoveană Perşani, au fost externaţi sâmbătă.

18 iun. 2016, 07:56
Cinci adolescenţi răniţi în accidentul de la Perşani aflaţi în Spitalul Militar Braşov au fost externaţi

Astfel, în spitalele din Braşov mai rămân internaţi şapte răniţi, însă doi dintre aceştia vor fi transferaţi la Iaşi.

Sâmbătă dimineaţă, prefectul Ciprian Băncilă a declarat că o parte dintre copiii din Iași vor fi externați sâmbătă din spitalele unde au fost transportați pentru îngrijiri medicale.

„De la Spitalul Clinic de Copii vor fi externați după ora 12.00 un număr de 11 din cei 12 copii. Unul care este operat va mai rămâne câteva zile în spital, dar este în afara oricărui pericol. De la Spitalul Militar, trei au fost externați vineri seara, iar doi urmează să plece azi. Dintre cei patru copii internați la Spitalul Sf. Constantin, trei vor fi externați sâmbătă. Pentru o fată care ar avea nevoie de operație se așteaptă acordul părinților. Dacă vor dori să fie operată la spitalul din Brașov, va rămâne în continuare în grija medicilor, dacă nu va fi externată”, a precizat prefectul pentru Agerpres.

DETALII CUTREMURĂTOARE din TRAGEDIA din Braşov. Cine sunt persoanele care şi-au pierdut viaţa

Părinții copiiilor care au ajuns vineri seara la Brașov au avut asigurată cazare gratuită la un internat școlar.

Microbuzul înmatriculat în județul Iași implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN1 în zona localității Perșani a acroșat, în timp ce se deplasa în direcția Sibiu venind dinspre Brașov, un parapet de beton care separă sensurile de mers într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulație. În urma accidentului, patru persoane au decedat. Ceilalți pasageri, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani, au fost transportați la patru spitale din Brașov având diverse politraumatisme.