MALEV intră în lichidare. Ce au de făcut cumpărătorii de bilete

Plângerile pasagerilor păgubiţi trebuie înregistrate la compania desemnată ca lichidator nu mai târziu de 25 martie şi trebuie trimise în copii în limba maghiară, legalizate, potrivit unui comunicat al Centrului European al Consumatorilor România.

22 feb. 2012, 10:15
MALEV intră în lichidare. Ce au de făcut cumpărătorii de bilete

Neînregistrarea plângerilor, precum şi nefurnizarea tuturor documentelor necesare pentru soluţionarea plângerilor (e-ticket, rezervarea călătoriei, dovada plăţii biletelor, copii după actele de identitate, dovada plăţii taxei de înregistrare a plângerii) în termenul prevăzut mai sus, duc la pierderea drepturilor pe care le au pasagerii de a fi despăgubiţi de compania MALEV Ltd“, potrivit informării emise în această dimineaţă de Centrul European al Consumatorilor România (CECR).

În decizia din 14.02.2012, Tribunalul Metropolitan Budapesta a declarat insolvenţa companiei MALEV Ltd. şi a decis lichidarea acesteia. Tribunalul a numit ca lichidator societatea Hitelintezeti Felszamolo Nonprofit Kft. (Credit Institutional Liquidator Nonprofit Ltd.) şi a extins moratoriul statutar extraordinar cu 90 de zile. Decizia se aplică cu data pronunţării acesteia.

Toţi creditorii care intenţionează să depună plângere împotriva MALEV Ltd. trebuie să prezinte plângerile lichidatorului pentru a fi înregistrate într-un termen de 40 (patruzeci) de zile de la data deciziei tribunalului (14 februarie 2012), adică nu mai târziu de 25 martie 2012.

Plângerile prezentate după cele 40 de zile, dar nu mai târziu de 120 de zile de la data deciziei tribunalului vor fi înregistrate, în shimb, sumele compensatorii solicitate vor face subiectul disponibilităţii numai după ce toate celelalte plângeri vor fi integral soluţionate.

„ Furnizarea datelor şi a documentelor menţionate mai sus este aplicabilă şi pasagerilor care au expediat deja plângerile împotriva MALEV Ltd. în ultimele 2 săptămâni! Lansarea procedurilor de lichidare a companiei reprezintă o nouă situaţie legală, deci plângerile vor trebui expediate din nou“, avertizează comunciatul (CECR).

Adresa lichidatorului şi mai multe amănunte pot fi găsit pe site-ul CECR, şi pe cel al MALEV.