Malurile Gangelui s-au umplut de cadavrele morţilor. India sufocată de atâtea decese, rudele victimelor nu pot plăti lemnul pentru rugurile funerare

Zeci de corpuri ale unor persoane care ar fi murit din cauza covid-19 au eşuat pe malurile Gangelui. India a înregistrat nu mai puţin de 3.754 de decese de Covid în ultimele 24 de ore.

10 mai 2021, 19:17
Malurile Gangelui s-au umplut de cadavrele morţilor. India sufocată de atâtea decese, rudele victimelor nu pot plăti lemnul pentru rugurile funerare

Pandemia cuprinde în forţă partea rurală a ţării, copleşind structurile sanitare, crematoriile şi cimitirele. Un funcţionar local, Ashok Kumar, declară că aproximativ 40 de cadavre au eşuat, în districtul Buxar, în apropiere de frontiera dintre Bihar şi Uttar Pradesh, două dintre cele mai sărace state. India este practic copleşită de numărul mare de decese.

Am ordonat funcţionarilor vizaţi să se ocupe de corpuri şi fie să le îngroape, fie să le ardă”, declară Kumar, citat de The Guardian. Unele publicaţii scriu că ar fi vorba despre aproximativ 100 de cadavre.

Funcţionari declară acestor publicaţii că unele cadavre s-au umflat, că sunt parţial arse şi că ar fi putut să stea timp de mai multe zile în fluviu. Locuitori declară AFP că ei cred că aceste cadavre au fost aruncate în apă deoarece crematoriile au fost copleşite sau pentru că rudele victimelor nu pot plăti lemnul necesar rugurilor funerare. ”Este cu adevărat şocant pentru noi”, deplânge un locuitor, Kameshwar Pandey.

Citeşte şi Avertismentul OMS: Varianta indiană ar putea reduce eficiența vaccinurilor

Potrivit unor statistici oficiale, aproximativ 4.000 de oameni mor în prezent zilnic din cauza covid-19 în India, unde bilanţul total al pandemiei atinge 250.000 de morţi.

Numeroşi experţi consideră însă aceste date mai mici decât în realitate şi citează date provenind de la crematorii.

Victimele neînregistrate sunt deosebit de numeroase, în contextul în care actualul val al epidemiei s-a răspândit în afara oraşelor, în zone rurale, în care spitalele sunt rare şi nu prea îşi actualizează registrele.

Citeşte şi Aproape o jumătate de milion de infectări cu Covid într-o singură zi şi un nou record de decese, în India. Dezastrul este total


loading...