Mama care şi-a pierdut fetiţa de 4 ani infectată cu coronavirus face acuzaţii grave. „Nu de covid, sub nicio formă! Nu pot să accept!”

Părinţii fetiţei de doar 4 ani care a murit, vineri, la spital, nu au putut să o înmormânteze creştineşte deoarece micuţa a fost infectată cu covid-19. Sfâşiaţi de suferinţă, cei doi îi acuză pe medici că le-au ascuns acest lucru!

10 nov. 2020, 19:09
Mama care şi-a pierdut fetiţa de 4 ani infectată cu coronavirus face acuzaţii grave. „Nu de covid, sub nicio formă! Nu pot să accept!”

Fetiţa suferea de un sindrom genetic, care îi limitase speranţa de viaţă, iar infecţia cu noul coronavirus i-a grăbit, de pare, sfârşitul. Tânăra mamă refuză să accepte că micuţa a murit infectată cu covid-19.

Vinerea trecută, copila a fost adus la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. Trupul mic, chinuit de anii de boală, se lupta cu febra mare şi convulsiile, iar medicii au decis imediat să o intubeze.

„M-au zis că este ceva la plămâni acolo, la inimioară, inimioara nu e în regulă. La un moment dat, doamna doctor de acolo a strigat: aduceți sângele odată! Au reușit să facă, să-i pună, dar nu a reacționat nici la lucrul asta, nici la transfuzia de sânge nu a reacționat”, a spus mama fetişei pentru Observator.

O fetiţă de 4 ani, infectată cu COVID, a murit. Circa 20.000 de copii au fost depistaţi cu coronavirus în România până acum

În aceeaşi zi, fetiţa care suferea de un sindrom genetic, care îi limitase speranţa de viaţă la doar zece ani, a murit. Medicii nu au spus nimic de coronavirus. Au testat-o însă pe mamă, iar rezultatul a fost negativ. Luni, femeia s-a dus la IML să o ia pe copilă, dar trupul micuţei rămăsese la spital.

„Îmi spune: păi stați așa, copilul este pozitiv COVID. Poftim? Acuma aflu? Cum, nu e adevărat!”, a mai spus mama fetiţei.

Mama a refuzat să creadă diagnosticul, mai ale că nu a văzut pe nimeni să-i preleveze copilului vreun test PCR. Medicii spun că femeia nu şi-ar fi putut da seama, în mijlocul evenimentelor, dar nici nu au anunţat-o personal.

BILANŢ CORONAVIRUS, 9 noiembrie. Un copil de 4 ani se află printre cele 130 de decese

„Probabil că nu a văzut aspiratul pacientului pe sonda de intubaţie, nu s-o fi gândit că este modul de recoltare a PCR. Ea în momentul când se făcea, se intuba şi se resuscita pacientul, a aşteptat pe hol şi se uita prin geamul de la uşă”, a declarat Cătălina Ionescu, director Medical Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași.