Mama fetiţei care a salvat, după moarte, alţi doi copii, declaraţii emoţionante. "Era un copil foarte iubitor, plin de energie" FOTO

Publicat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 11:01 // Actualizat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 11:01 // Sursa: romaniatv.net

O fetiţă de doar 8 ani din Oradea va salva alţi doi copii. Este gestul suprem al unei mame care a fost de acord ca organele fiicei ei, aflată în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, să fie prelevate şi apoi donate. Plămânii copilei au ajuns, cu un avion special, în Viena, în timp ce inima i-a fost transplantată unui băieţel de 10 ani, la Târgu Mureș.

Foto: digi24.ro

Pentru medicii din Oradea a fost o zi tristă, dar, în acelaşi timp, şi una plină de speranţă, scrie digi24.ro. Familia unei fetiţe de 8 ani, aflată în moarte cerebrală, a fost de acord să îi doneze organele.

Citeşte şi S-a născut "Copilul Centenarului". Este o fetiţă şi a venit pe lume chiar în zorii sărbătorii naţionale

Marius Harpa, medic din Târgu Mureș: „Au fost prelevate doar inima şi plămânii. Un nou gest onorabil pe care l-a făcut familia donatorului, cu atât mai special cu cât donatorul este un copil, un lucru ce se întâmplă rar în România şi rar şi în Europa şi în toată lumea".

Copila a fost victima unui accident de maşină produs săptămâna trecută, în Oradea. A traversat în fugă șoseaua, fără să se asigure, prin loc nepermis și a fost lovită în plin.

Dr. Carmen Pantiș, coordonator al programului de prelevare Bihor: „S-a făcut maximul posibil pentru salvarea acestei fetiţe Evoluţia a fost nefavorabilă, sâmbătă s-a declarat moarte cerebrală, urmând ca duminică după o discuţie foarte, foarte sensibilă cu mama, să se obţină acordul acesteia pentru donare".

Decizia mamei a fost una extrem de grea, după ce medicii i-au dat cumplita veste. Femeia își creștea singură cele trei fete, cum putea, dintr-un salariu de 1.200 de lei. Deşi le era greu, erau unite și fericite împreună.

Anamaria Sarkadi, mama fetiței: „Era un copil foarte iubitor, plin de energie, era copilul meu. O prietenă dragă m-a întrebat: "Dacă tu ai fi în situația că copilul tău depinde doar de un organ, ți-ar plăcea să îl primească și să fie în viață?" și am zis că da. Asta m-a făcut să decid.

De ce să nu decid că cineva poate să trăiască? De ce?

În familia aceea sunt sigură că va fi un pic și din Emilia mea acolo și asta îmi dă toată satisfacția sufletească, că ceva din Emi face bine altui copil sau altor copii".

Plămânii au fost trimiși cu un avion special la Viena, la spitalul AKH. În vreme ce inima fetiței a fost transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș.

Datorită Emiliei, un băieţel de 10 ani a primit o nouă şansă la viaţă după ce medicii de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş l-au operat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Anamaria Sarkadi donare organe fetita donare organe fetita moarta in accident
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
25 Jan
noapte -5 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H