Mama Luizei, prima fată DISPĂRUTĂ, detalii CUTREMURĂTOARE din anchetă: A fost chemat şi FBI-ul

Mașina cu care Gheorghe Dincă a răpit-o pe Alexandra Măceșanu în luna iulie a fost pe imaginile anchetatorilor care au verificat dispariția Luizei Melencu în luna aprilie. Informația apare într-un raport oficial privind operatiunile derulate in cazul Alexandrei.

31 iul. 2019, 19:28
Mama Luizei, prima fată DISPĂRUTĂ, detalii CUTREMURĂTOARE din anchetă: A fost chemat şi FBI-ul

Luiza Mihaela Melencu (18 ani) a dispărut pe 14 aprilie 2019, în Caracal. Mama Luizei a explicat, miercuri seara, la Antena 3, cum a fost tratată de procurorii DIICOT și cum a fost surprinsă fiica ei pe camerele de luat vederi când stătea la ocazie și a fost luată de Gheorghe Dincă, însă anchetatorii nu i-au arătat clipul în întregime, lipsind chiar partea în care se urcă în autoturismul criminalului. Femeia a dezvăluit că telefonul Luizei a fost depistat cu semnal, după dispariția ei, în zona Dunării. De altfel, criminalul a explicat că ar fi aruncat-o pe fată în Dunăre.

”Nu ne-a arătat nimeni nimic. Eu am fost la DIICOT Craiova. Noi am anunțat dispariția ei în două ore. După ce DIICOT a preluat dosarul, ne-au dus la detectorul de minciuni, ne-au urmărit telefonul. Eu m-am autoinvitat la DIICOT. În primele două săptămâni ne-a chemat de două ori pe săptămână, în a treia s-a supărat pe noi, pentru că tatăl meu a picat testul. Domnul procuror s-a supărat pe tatăl meu și a spus că este un mare mincinos, a vorbit foarte urât despre tatăl meu, l-a umilit. Ne-au spus că nu au nicio pistă. Ne-au arătat un filmuleț, dar pe jumătate. În care e mașina criminalului și se vede fiica mea, pe la un magazin de anvelope. Nu mi-a arătat că este în mașină. El a zis că au trecut 5 mașini. Fiica mea era cu o geantă pe umăr, când vorbește la telefon, în fața unui magazin din Caracal. Acolo era să ia ocazie. Fiica mea trece pe lângă doamna aceea și filmulețul se taie.

Procurorul Vasilescu mi-a spus că în timpul cât a stat fiica mea la ocazie au trecut 5 mașini. Una gri, una roșie, una negră. Nu se vedeau numerele la mașini. El a zis că va colabora cu FBI sau să încerce cu cineva de la București ca să vadă numerele de la mașini. Ne-a spus acum 3 săptămâni.

Ne-a umilit procurorul, au vrut să îl aresteze că e un mincinos. Nu pot să vă spun ce a zis domnul Vasilescu despre tatăl meu. Ne-am rugat să ne arate mașina, să ne arate filmulețul. Eu m-am dus zi de zi la Poliția Coșoveni. Ne-au spus că știți că se fac crime, ne-au zis că sunt două variante, viață și moarte. Unul dintre agenți ne-a zis că poate îmi găsesc copilul, o mână într-o parte, un picior în altă parte.

Ne-a spus că telefonul fiicei mele se află pe raza Craiova – Caracal, a fost prins de un releu de la Dioști. Ne-au dat coordonatele, undeva pe la Dunăre. A mers procurorul cu un echipaj de vreo 40 de jandarmi, dar nu au găsit nimic. Nu au găsit nimic.

Nu vreau să cred că fiica mea nu mai trăiește. Refuz să cred.”, a spus mama Luizei. ”Am sunat la 112, la ora 14:30. Ne-au trimis două echipaje de poliție, la ora 17:00, ne-au luat declarații. Au mai venit superficial o dată, de două ori, în rest, ne-am dus noi, că era interesul și durerea noastră și a început calvarul: nu ne-au mai băgat în seamă, nu ne-au mai oferit nicio informație. Prima oară am mers la IPJ Craiova. La DIICOT am plecat după două luni și jumătate, lucrurile nu s-au schimbat în bine absolut deloc. La DIICOT, din reclamanți am devenit bănuiți. Ne-au dus la detectorul de minciuni, ne-au luat telefonul, ne-au înjosit, și-au bătut joc de noi. Dacă spuneți că mașina a fost în dosar și nu ne-a spus nimic, să-i fie rușine procurorului de caz. Eu simt că este în viață.”, a spus bunicul Luizei.

Procurorul Liviu Vasilescu de la DIICOT le-a spus procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, in noaptea dupa telefoanele Alexandrei la 112, ca a vazut masina lui Gheorghe Dinca si in cazul verificarilor pe care le-a facut in disparitia Luizei. 

Masina lui Dincă se repeta in inregistrarile video ale camerelor de pe strazi si procurorul a zis ca a vazut masina si in cazul Luizei: un autoturism gri, marca Renault, de tip break.

DIICOT Craiova a reunit, în data de 27 iulie, dosarele ce vizau dispariția Alexandrei și a Luizei.

Dosarul Luizei a fost preluat de DIICOT Craiova în 6 iunie, prin declinare de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.