Mamă și fiică, medici esteticieni falși. Timp de mai bine de trei ani au desfășurat această activitate în mod ilegal

Încă un caz de medici falși care și-au desfășurat activitatea fără a avea vreun drept. Polițiștii au început cercetările în acest caz.

26 ian. 2022, 09:38
Mamă și fiică, medici esteticieni falși. Timp de mai bine de trei ani au desfășurat această activitate în mod ilegal

Mamă și fiică, medici esteticieni falși.

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost reţinută pentru că efectua, alături de fiica sa, activităţi de estetică medicală, prin folosirea unor substanţe specifice, fără a deţine atestate de studii care să le confere competenţa şi fără a declara veniturile obţinute în urma acestor activităţi.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat, marţi, patru percheziţii la adresele a două persoane, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”, informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ Ilfov) citat de Agerpres.

Una dintre percheziţii a fost efectuată în Ilfov şi trei în Bucureşti, iar în urma acestora poliţiştii de la economic au descoperit şi indisponibilizat cinci aparate electronice care ar fi fost folosite în activităţile de estetică medicală.

„În perioada iulie 2018 – ianuarie 2022, două femei – mamă şi fiică, în vârstă de 43 şi respectiv 24 de ani, ar fi efectuat anumite activităţi de estetică medicală, prin folosirea unor substanţe specifice, fără a deţine atestate de studii care să le confere o astfel de competenţă şi fără a declara organelor fiscale veniturile obţinute în urma activităţilor prestate”, arată sursa citată.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii faţă de femeia în vârstă de 43 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor investigate, urmând ca aceasta să fie prezentată procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Matteo Politi, medic estetician fals trimis în judecată de procurorii din România

Nu e un caz singular în România. Reamintim că, în urmă cu câțiva ani, a fost un adevărat scandal după descoperirea lui Matteo Politi, medic italian fals care opera în țara noastră.

Matteo Politi a fost trimis în judecată, în ianuarie 2020, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Falsul medic a fost acuzat a operat 28 de persoane, cu toate că nu avea dreptul să profeseze ca doctor.

Astfel, falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul unei clinici private din Bucureşti. De asemenea, a indus în eroare nouă persoane cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică, pe care le-a operat.

 

 


loading...
Partenerii noștri