Mamă voluntară de la 19 ani. Povestea unei tinere care şi-a dedicat viaţa copiilor orfani VIDEO

Ecaterina, o tânără inimoasă din judeţul Braşov, este mamă pentru şase copii pe care i-a luat în grijă, pe unii încă de când avea 19 ani.

21 iul. 2013, 11:01
Mamă voluntară de la 19 ani. Povestea unei tinere care şi-a dedicat viaţa copiilor orfani VIDEO

Doi dintre băieţi, Rafael şi Elvis, au intrat în viaţa Ecaterinei când ea avea doar 19 ani. Copiii aveau atunci 9 şi respectiv 11 ani.

„I-am cunoscut pe Elvis şi pe Rafael acum 11 ani. Ei cerşeau pe stradă din păcate. Familia lor îi trimitea la cerşit. Au venit la mine să ceară mâncare”, îşi aminteşte mama eroină.

A doua zi a mers la părinţii lor şi i-a rugat să o lase să-i ducă la şcoală. A reuşit să-i convingă doar după ce le-a oferit bani: „După două ore de negocieri, le-am oferit 75 de lei şi au fost imediat de acord să-i iau cu mine”, a povestit femeia.

Cei doi băieţi se descurcă acum singuri. Lucrează în Timişoara, unul e barman, iar celălalt munceşte într-un hypermarket. Ambii îşi vizitează des mama.

Ecaterina, în vârstă de 30 de ani, are acum în grijă alţi patru copii: Teresa, Roxy, Oana şi Ionuţ. Au între 5 şi 15 ani şi au fost abandonaţi de părinţi, unii chiar de la naştere. Copiii au numai cuvinte de laudă la adresa femeii care îi creşte ca o mamă. Micuţii o iubesc foarte mult.

„Chiar dacă sunt multe lucruri dificile, dar bucuriile şi văzându-i pe băieţi mari a meritat”, spune Ecaterina.

Cati este un exemplu demn de urmat pentru comunitatea noastră şi chiar pentru societate. Deoarece în vremurile pe care le trăim nu putem ascunde că centrele de copii sunt pline„, a declarat un asistent social al Primăriei Ghimbav, pentru România TV.

Ecaterina Guguianu locuieşte cu chirie, împreună cu cei patru copii. Ea conduce în prezent Asociaţia Samariteanul Milos din Ghimbav, o casă de copii de tip familial.