Mamaia, ultimele pregătiri pentru 1 Mai: sunt aranjate terasele, măturate aleile, strânse gunoaiele, plantaţi palmierii

Lucrările pentru deschiderea sezonului estival în Mamaia au intrat pe ultima sută de metri, reprezentanţii hotelurilor şi restaurantelor făcând ultimele pregătiri pentru ca totul să fie gata până vineri, când începe minivacanţa de 1 Mai şi aproximativ 20.000 de turişti sunt aşteptaţi în staţiune. Sunt aranjate terasele, măturate aleile de nisip, strânse gunoaiele, spălate geamurile magazinelor, dar şi plantaţi palmieri şi flori.

27 apr. 2017, 06:19
Mamaia, ultimele pregătiri pentru 1 Mai: sunt aranjate terasele, măturate aleile, strânse gunoaiele, plantaţi palmierii

În Piaţeta Perla şi Piaţeta Cazino, miercuri, în jurul prânzului, lucrările erau în toi. În Piaţeta Perla, angajaţii teraselor aranjau mesele şi scaunele şi se aprovizionau cu apă şi sucuri, iar lucrătorii magazinelor de suveniruri şi articole de plajă aşezau mărfurile şi spălau geamurile, oamenii spunând că vor termina toate lucrările până vineri, când sunt aşteptaţi să vină primii turişti în minivacanţa de 1 Mai.

La fel stăteau lucrurile şi în zona Piaţetei Cazino, unde mai multe terase erau deja deschise şi îşi aşteptau clienţii, în timp ce la altele lucrările erau aproape gata, fiind aşezate mesele şi scaunele. Mai erau şi câteva terase unde nu exista nicio activitate, iar cel mai probabil acestea vor rămâne închise la acest sfârşit de săptămână.

Pe faleza din Mamaia, angajaţi ai firmei de salubritate măturau nisipul de pe promenadă şi strângeau gunoaiele, printre oameni care se plimbau cu bicicleta sau alergau.

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a declarat, pentru News.ro, că toată lumea lucrează în Mamaia, hotelierii îşi pun personalul „pe poziţii”, se fac ultimele comenzi şi cumpărături. El a mai spus că în staţiune vor fi deschide toate hotelurile începând din minivacanţa de 1 Mai, iar cei care nu o vor face riscă să fie sancţionaţi de Ministerul Turismului.

Nicolae Bucovală a afirmat că de la sfârşitul acestei săptămâni în centrul staţiunii Mamaia vor fi sta o maşină de pompieri şi o ambulanţă pentru a putea ajunge mai repede la solicitările din staţiune.

„Amplasăm în centrul staţiunii Mamaia o maşină de pompieri, cu echipaj, completă, să rămână acolo pentru eventualele evenimente. Sperăm să nu fie, dar una este când eşti în Mamaia şi alta când vii din oraş şi este aglomeraţie. Acelaşi lucru îl facem şi cu ambulanţa, una urmând să fie permanent în Mamaia”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia.

El a mai spus că şi municipalitatea s-a alăturat eforturilor hotelierilor şi agenţilor economici din Mamaia pentru ca totul să arate bine la deschiderea sezonului estival, precizând că deşi există anumite întârzieri este convins că totul va fi gata până vineri.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea municipalităţii în Mamaia, el a răspuns: „Nu putem fi mulţumiţi 100 la sută, dar suntem în grafic, ca să spun aşa. Cu uşoară întârziere pe anumite locuri, dar ştiţi şi dumneavoastră că întârzierile sunt generate şi de vremea foarte rea care a fost. Nu s-a putut lucra din cauza ploii, dar acum cu eforturi cât mai mari sperăm să terminăm”.

El estimează că pe tot litoralul vor veni în minivacanţa de 1 Mai peste 40.000 de turişti, iar dacă se respectă statistica din anii trecuţi atunci în Mamaia vor fi aproximativ 20.000.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa spun că lucrările din Mamaia urmează să fie finalizate până vineri.

Pe lângă lucrările de igienizare, angajaţii municipalităţii vor planta flori atât în staţiunea Mamaia, dar şi la intrările în Constanţa. De asemenea, vor fi aduşi palmieri, care urmează să fie plantaţi pe scuarul de la intrarea în staţiune dinspre Constanţa.

Turiştii care vor veni în Mamaia în minivacanţa de 1 Mai vor avea parte de un festival de muzică electronică, un festival de gastronomie, de concerte susţinute de Ionuţ Galani, Provincialii şi Vunk, iar mulţi dintre ei vor alege să se distreze în cluburile din staţiune, aceasta fiind deschise şi pregătind mai multe surprize pentru cei care le calcă pragul.

Citeşte şi Festivalul Sunwaves deschide calendarul de manifestări organizate pe litoral de 1 Mai


loading...