Mamele copiilor cu dizabilităţi vor beneficia de un program de reintegrare profesională

Programul de reintegrare pe piaţa muncii a mamelor copiilor cu dizabilităţi are ca obiectiv încurajarea dezvoltării carierei profesionale pentru 950 de femei din trei regiuni, a spus, marţi, Oana Bara, coordonator de proiecte în cadrul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

24 iun. 2014, 11:45
Mamele copiilor cu dizabilităţi vor beneficia de un program de reintegrare profesională

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a lansat oficial proiectul PRO FAM – Reintegrarea pe piaţa muncii a mamelor copiilor cu dizabilităţi din regiunile Bucureşti Ilfov, Centru şi Sud-Est prin dezvoltarea sistemului de competenţe şi aptitudini antreprenoriale şi prin obţinerea de noi calificări solicitate pe piaţa muncii.

Proiectul are un buget total de 6,182 milioane de lei şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

„Proiectul vizează crearea unor şanse egale de dezvoltare a competenţelor şi aptitudinilor mamelor copiilor cu dizabilităţi prin participarea acestora la programe de calificare şi instruire, în vederea includerii pe piaţa muncii şi a iniţierii de activităţi independente, contribuind la creşterea încrederii şi stimei de sine a beneficiarilor direcţi. Programele antrepreneriale vor ţine cont de cerinţele pieţei, dar şi de abilităţile fiecărei persoane. În funcţie de aceasta vom aprecia dacă este oprtună demararea unei activităţi ca microîntreprindere sau persoană fizică autorizată”, a spus Oana Bara.

Programul este implementat de CNIPMMR, lider de proiect, în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii Monicăi” din Bucureşti, pe o perioadă de 18 luni.

În cadrul proiectului, 20 de mame ale unor copii cu dizabilităţi din regiunile Bucureşti Ilfov, Centru şi Sud-Est vor fi sprijinite pentru a iniţia activităţi independente prin dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, iar 750 de mame vor participa la programe de calificare sau recalificare. Membrele grupului ţintă vor fi mai motivate să se implice în activităţi de dezvoltare personală şi de promovare a iniţiativelor proprii în contextul socio-economic de la nivel local şi regional.

Citeşte şi O nouă speranţă pentru copiii bolnavi de paralizie cerebrală: Transplantul de sânge placentar