„Mami, fii curajoasă, eu o să mă fac bine”. Un băieţel de 5 ani suferă de o madalie care îi atrofiază muşchii

Nicolas Gălățanu, un băiețel de doar 5 ani, suferă de o cumplită madalie care îi atrofiază progresiv toți mușchii. Boala s-a declanșat încă de când copilul avea 8 luni, iar singura șansă, pe care o are ca să nu rămână paralizat pentru tot restul vieții, vine tocmai din îndepărtata Thailanda, de la Clinica Better Being din Bangkok. Transplantul de celule stem, care-l va face bine pe Nicolas, costă 32.200 de dolari, o sumă colosală pentru familia lui.

25 mart. 2015, 16:46

Durere fără margini, întrebări fără răspuns şi o copilărie furată mult prea devreme. Nicolas are doar 5 ani şi o poveste cutremurătoare. Pe când avea doar 8 luni, băiatul a fost diagnosticat de medici cu o maladie cumplită care care îi atrofiază progresiv toți mușchii. Doctorii i-au dat șanse minime pentru o viaţă normală, însă cine poate accepta un destin atât de crud.

Cu toate că viața lui devine din ce în ce mai grea, boala agravându-se pe zi pe trece, Nicolas rămâne un optimist convins, mereu cu zâmbetul pe buze și plin de vise la care spune că nu o să renunțe niciodată. Chiar și în timpul exercițiilor de recuperare pe care le face în fiecare zi, Nicolas visează să ajungă un mare fotbalist și să arate lumii întregi că tot răul din viața lui va avea un final fericit.

„Lasă, mami, fii curajoasă, eu o să mă fac bine și o să joc fotbal mai bine decât fotbaliștii de la televizor. Sunt sigur că o să mă fac bine curând”, este mesajul pe care Nicolas i-l transmite zilnic mamei sale.

Ca să nu rămână paralizat pentru tot restul vieții, părinții l-au programat deja pe băiețel pentru operația din Bangkok, pentru perioada 20 aprilie – 20 mai 2015, lună în care i se vor face 8 implanturi de celule stem, ce-i vor grăbi vindecarea.

În acest sens, Asociația „Salvează o inimă” a demarat o urgentă campanie pentru strângerea celor 32.200 de dolari, din care organizația a reușit să strângă, în timp record, o jumătate din suma necesară.

Mai trebuie să trecem încă un hop, unul foarte important. Cu ajutorul dumneavoastră și al lui Dumnezeu, Nicolas al meu se poate întoarce de la operație pe propriile picioare. Vă mulțumim din suflet pentru tot sprijinul pe care ni l-ați acordat până acum și bunul Dumnezeu să ne ajute pe toți și de acum încolo”, este mesajul emoționant al Marinicăi Gălățanu, mama lui Nicolas.

Nu rămâneţi indiferenţi şi haideţi să-i dăm şansa de-a se bucura de dragostea părinţilor, de compania prietenilor, de adierea unei pale de vânt, de căldură soarelui, de trilul unei păsări, gustul senzaţional al unei căpşune, de valurile mării, de imaginea fantastică pe care ţi-o oferă vârful unui munte.

Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online a Asociatiei „Salvează o inimă”, https://salveazaoinima.ro/campaigns/nicolas-galatanu/ sau în conturile bancare deschise pe numele mamei sale, Marinica Gălățanu:

RO74RZBR0000060015488603 (Lei)

RO29RZBR0000060017460162 (Euro).


loading...
Partenerii noștri