Mămică din Bistriţa, dată în judecată de spital din cauza unei postări pe Facebook

O proaspătă mămică de gemeni este dată în judecată de spitalul din Bistriţa. Femeia a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi acuză pe medici că i-au neglijat copiii. 

09 ian. 2019, 11:18
Mămică din Bistriţa, dată în judecată de spital din cauza unei postări pe Facebook

Rebeca Rebrean a ajuns la spitalul din Bistrița pe 1 decembrie 2018, din cauza unor probleme respiratorii a copiilor ei gemeni în vârstă de 8 luni, scrie Libertatea. Ea susține că după o lună a fost transferată cu micuții la un alt spital din Cluj, starea celor doi copii fiind din ce în ce mai gravă.

Imediat după realizarea transferului, tânăra a postat un mesaj pe Facebook în care îi numește „handicapați” pe doctorii Spitalului Județean de Urgență Bistrița, acuzându-i că i-au neglijat copiii.

„Dacă nu le dai bani, te lasă să mori. Copilul meu era să moară la mine în braţe şi doamna doctor Cojol de la Bistriţa nu a făcut nimic, m-a lăsat să urlu pe coridorul spitalului de la ora 8 dimineaţa până la 3 după-amiază când s-a albăstrit copilul tot la faţă. Copilul era sub tratament de o lună de zile la doamna doctor Cont, dânsa era plecată în concediu şi a înlocuit-o doctoriţa Cojol. (…) Când am ajuns la Cluj cu copilul, medicii de aici, de la Pediatrie, mi-au spus că viaţa copilului era contra cronometru, deci era să moară.

M-a ţinut o lună la Bistriţa şi m-a trimis cu copilul la Cluj aproape mort.”, a scris femeia pe Facebook.

Tânăra a mai spus că în momentul în care va ieși din spitalul din Cluj îi va chema în instanță pe cei care au avut grijă de micuții ei.

„Aveţi salarii pe lună şi mai faceţi şi figuri, handicapaţilor. De mine nu scăpaţi până nu zburaţi de la Pediatrie, că nu sunteţi în stare de nimic.”, a scris femeia pe Facebook.

În urma postării, care a fost distribuită de sute de ori pe Facebook, directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a reacționat.

„Ca manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pot spune că reprezint o instituție onorabilă, în care muncesc aproximativ 1300 de persoane (medici, asistente, personal administrativ etc.), unii dintre ei având în urmă zeci de ore de studiu, ore pe care le-au pus în slujba pacienților. Consider că, această postare este jignitoare atât la adresa instituției pe care o reprezint, cât și la adresa întregului personal, sub nicio formă nu reprezintă o cale legală și morală de remediere a unei situații, motiv pentru care voi proceda în consecință.”, a scris Lazany pe Facebook.

Astfel, pe 3 ianuarie, Consiliul Director al unității medicale s-a reunit pentru a discuta măsurile care se vor lua în acest caz și anunță că o vor acționa în instanță pe femeie.

Lazany arată că femeia nu a fost internată timp de 30 de zile în spital, așa cum susține. Ea ar fi părăsit spitalul pe 8 decembrie, pe propria semnătură, întorcându-se cu gemenii ei, într-o stare foarte gravă, pe 14 decembrie. De la 1 ianuarie, femeia se află în spitalul din Cluj.