„Mâna lui Dumnezeu”, imaginea de la Terapie Intensivă, devenită virală. Ideea care le aduce mângâiere pacienţilor FOTO

Asistentele unui spital din Brazilia care tratează şi pacienşi cu COVID-19 au găsit soluţia pentru a încălzi mâinile pacienţilor aflaţi la terapie intensivă, umplând cu apă caldă manuşi chirurgicale, iar imaginea mânii ce pare cuprinsă de mănuşi a devenit virală, fiind percepută ca un semn al empatiei şi dorinţei de a le da celor bolnavi sentimentul că nu sunt singuri.

09 apr. 2021, 15:31
„Mâna lui Dumnezeu”, imaginea de la Terapie Intensivă, devenită virală. Ideea care le aduce mângâiere pacienţilor FOTO

Totul pentru o mângâiere, confort şi îngrijire pentru pacient. Nu e suficient să fii profesionist. Trebuie să fim şi empatici”, a scris pe Facebook una dintre asistentele care a avut ideea de a umple mănuşile chirurgicale cu apă caldă pentru a încălzi mâinile pacienţlor intubaţi.

Presa din Brazilia a relatat pe larg despre acest caz, care a devenit simbolic pentru grija de care au nevoie cei aflaţi în suferinţă şi în special cei cu COVID-19.

Ulterior, imaginea a fost distrbuită intens pe reţelele sociale, fiind prezentată şi ca a încercare de a simula contactul uman, de care sunt privaţi pacienţii cu COVID aflaţi la terapie intensivă.

Citeşte şi Bilanț coronavirus 28 martie 2021. Nou record negativ la Terapie Intensivă

Într-o postare, un jurnalist vorbeşte despre această soluţie de a aduce mângâiere pacienţilor ca despre ”Mâna lui Dumnezeu”.

Două mănuşi de unică folosinţă legate, umplute cu apă caldă, simulând contactul uman, care este imposibil”, scrie el, elogiind personalul medical din linia întâi a luptei cu pandemia.

Imaginea de la Terapie Intensivă devenită virală:

Imaginea de la Terapie Intensivă devenită virală

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre locurile terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus: La Ministerul Sănătăţii e brambureala totală


loading...
Partenerii noștri