Managerii din spitale, atacaţi furibund de ministrul Eugen Nicolăescu

Umiliţi, făcuţi mincinoşi şi ameninţaţi cu arestul. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a pornit un atac furibund la adresa managerilor de spitale, care nu au îndeplinit obiectivul de a reduce numărul de paturi din unităţile lor.

07 feb. 2014, 06:56
Managerii din spitale, atacaţi furibund de ministrul Eugen Nicolăescu

Potrivit România TV, Eugen Nicolăescu le-a făcut reproşuri grele managerilor de spitale. Acesta i-a acuzat, în timpul unei videoconferinţe, că nu au urmărit planul de reducere a numărului de paturi din spitale şi i-a ameninţat cu arestul.

„Nu aţi făcut propunerile care trebuie, privind restructurarea spitalelor. Pentru că ICM-ul (n.red. – Indicele de complexitate a cazurilor) este artificial crescut, ar trebui să mergeţi direct în arest. Toţi.”, a tunat Nicolăescu.

Ministrul nu s-a oprit aici şi a continuat pe această linie furibundă. „Trebuie să faceţi un alt material de restructurare al spitalelor, aşa cum trebuie, până în 17 februarie. Sunteţi nişte incompetenţi care v-aţi bătut joc de banii statului. Voi asmuţi toţi ziariştii pe voi”, a mai spus Nicolăescu.

Măsura de reducere a numărului paturilor din spitale face parte dintr-un set de propuneri ale ministerului sănătăţii, printre care şi rezolvarea a până la 40% din cazuri în sistem ambulator. Astfel, odată cu reducerea numărului internărilor, se vor face economii importante la buget.

VEZI SI:

Spitalele cu deficienţe igienico-sanitare majore, care nu pot fi remediate, ar putea fi închise