Managerul Spitalului „Marius Nasta” atrage atenţia: Mă îngrijorează pacienţii care nu ajung să se testeze!

Beatrice Mahler atrage atenţia. Managerul a afirmat vineri că este îngrijorată din cauza faptului că pacienţii care au simptome de COVID aleg să stea acasă, să discute cu medicul de familie şi să nu se testeze.

27 nov. 2020, 19:09
Managerul Spitalului „Marius Nasta” atrage atenţia: Mă îngrijorează pacienţii care nu ajung să se testeze!

Managerul Spitalului „Marius Nasta“ spune că presiunea pe ATI este la fel de mare, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus au început să scadă la nivel naţional.

Managerul Spitalului „Marius Nasta” atrage atenţia: Infecţia COVID se deplasează către case

„Este bine că suntem într-o zonă de platou. Asta mă bucură, dar presiunea pe ATI este la fel de mare. Mă îngrijorează pacienţii care au simptome de COVID, stau acasă, iau legătura direct cu medicii de familie şi nu ajung să se testeze, pe principiul „ştiu că am COVID, nu am gust sau miros, dar nu mă testez, că nu are rost să ajung la medici”.

Mi-aş dori foarte mult să înţeleagă că nevoia de testare este foarte mare. Cred că diagnosticul şi infecţia COVID se deplasează către case, indiferent că sunt în oraşe sau la sate şi acest lucru trebuie să arate nevoia de testare, măcar teste rapide”, a spus Beatrice Mahler la Digi 24.

Numărul cazurilor de COVID, în scădere în ţara noastră. Ce arată datele celui mai recent bilanţ

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat aproape 8.500 de cazuri noi COVID-19 şi 172 decese noi, în ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.226 depacienti în stare gravă.

Până astăzi, 27 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 457.848 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 326.657 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.208 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 10.884 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 26.11.2020 (10:00) – 27.11.2020 (10:00) au fost raportate 172 de decese (109 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

165 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, despre cele două vaccinuri antiCOVID: „Există o diferenţă mare între ele. Unul se ţine doar la frigider şi trebuie diluat”. Care dintre ele va ajunge în România
 

 


loading...