Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București: Familii întregi, chiar cu bebeluși, ajung în spitale din cauza COVID-19. Vin în ultimul stadiu al bolii

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București, medicul Simin Aysel Florescu, trage un semnal de alarmă despre răspândirea alarmantă a infecţiei cu virusul Sars-Cov-2.

05 sept. 2021, 10:46
Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București: Familii întregi, chiar cu bebeluși, ajung în spitale din cauza COVID-19. Vin în ultimul stadiu al bolii

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București, medicul Simin Aysel Florescu, avertizează că virusul SARS-COV 2 se extinde, că în spital ajung tot mai multe cazuri severe de COVID-19, „familii întregi”.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 4 septembrie 2021. Aproape 1600 de cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore. În spitale sunt circa 2900 de infectaţi

„Secțiile de terapie intensivă Covid din București sunt pline non-stop, iar tendința este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluși de o lună.
Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluși de o lună până la adolescenți de 16-17 ani, împreună cu părinții lor, au nevoie de internare. Și cei mai mulți sunt nevaccinați.
În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc.
Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou născuți, în jur de 3 – 4 luni.
Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult.
Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile”, spune medicul Simin Aysel Florescu.

Citeşte şi: Alertă pentru cei sub 50 de ani care s-au vaccinat cu Pfizer! Sunt vizaţi mai ales cei imunizaţi cu două doze

„Nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi”, atrage atenţia managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București.