Managerul unei unităţi medicale dintr-o comună din Botoşani, numit director interimar la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi

Managerul Unităţii Medico-Sociale din comuna Flămânzi, judeţul Botoşani, Corneliu Mihai, a fost numit director interimar la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, de către preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, social-democratul Maricel Popa. PNL Iaşi consideră numirea ”o insultă”.

18 iul. 2019, 11:15
Managerul unei unităţi medicale dintr-o comună din Botoşani, numit director interimar la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi

Liberalii ieşeni consideră drept bizară decizia CJ Iaşi de a numi la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din municipiu un manager interimar „de import” adus de la Unitatea Medico-Socială din comuna Flămânzi, judeţul Botoşani.

Corneliu Mihai a câştigat în 2018 concursul pentru funcţia de director al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială din localitatea Flămânzi, judeţul Botoşani, după ce până anul trecut a ocupat şi postul de manager al Spitalului Judeţean Botoşani, dar nu i s-a mai prelungit mandatul.

Organizaţia judeţeană PNL Iaşi precizează, într-un comunicat de presă, că este indignată de modul în care şeful CJ Iaşi Maricel Popa înţelege să gestioneze instituţiile spitaliceşti din subordine.

„Decizia prim-consilierului judeţean de numire a unui manager din afara Iaşiului la cel mai mare spital de copii din regiunea Moldovei – Spitalul „Sf. Maria” – este o insultă la adresa clasei medicale ieşene şi a statutului de oraş universitar. PNL cere justificări publice din partea lui Maricel Popa pentru schimbarea conducerii acestei unităţi medicale”, se arată în comunicatul PNL Iaşi.

Liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, consideră ca „strigător la cer” numirea lui Corneliu Mihai la conducerea spitalului ieşean, el precizând că se găseau suficiente persoane din UMF IaşI, dar şi de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, care puteau ocupa această funcţie.

„Devine o tradiţie nefastă ca în mandatul lui Maricel Popa Iaşiul să piardă conducerea instituţiilor regionale în favoarea altor judeţe. Regionala CFR, regionala de Drumuri Naţionale, conducerea ANAF şi alte direcţii deconcentrate au fost preluate de către baronii PSD cu greutate în Moldova. Este cinic şi ipocrit din partea preşedintelui Maricel Popa să clameze la evenimente publice importanţa Iaşiului pe harta medicală a regiunii şi ţării, când în realitate importă manageri care nu au confirmat la conducerea unor instituţii mai mici”, a declarat deputatul Costel Alexe, preşedinte al PNL Iaşi.

Sptalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a fost condus până miercuri de către medicul Radu Terinte, căruia şeful CJ Maricel Popa, preşedinte al PSD Iaşi, i-a reproşat că a întârziat procedurile prin care spitalul a accesat fondurile europene pentru renovarea unităţii medicale.