Managerului Spitalului „Sfântul Ioan” din Capitală, DEMIS de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a decis miercuri înlocuirea managerului Spitalului "Sfântul Ioan" din Capitală, Roberto Lazăr, în urma constatării unor disfuncţionalităţi în activitatea spitalului, inclusiv la secţia UPU.

09 apr. 2014, 08:51
Managerului Spitalului „Sfântul Ioan” din Capitală, DEMIS de ministrul Sănătăţii

Decizia a fost luată în urma unei vizite pe care ministrul Bănicioiu şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat au făcut-o miercuri la acest spital, notează Agerpres.

„Am efectuat o vizită inopinată la Spitalul „Sfântul Ioan”, în urma unor sesizări, pentru a vedea modul în care pacienţii sunt trataţi şi cum funcţionează acest spital. În urma neregulilor constatate la faţa locului am decis să îl demit pe directorul Spitalului. Cred că trebuie să redăm spitalele pacienţilor. Spitalele trebuie să deservească pacienţii, care plătesc asigurări şi au tot dreptul să fie trataţi decent”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Decizia lui Bănicioiu de a-l demite pe directorul spitalului „Sf. Ioan” vine după ce acesta nu a implementat niciuna dintre măsurile pe care i le-a cerut în urmă cu trei săptămâni, când a fost în inspecţie în această unitate şi a constatat mai multe disfunctionalităţi.

Totodată, cei doi oficiali au mai vizitat miercuri şi Spitalul pentru Copii „Marie Curie”, prilej cu care au discutat cu medicii din cadrul proiectului San Donato încheiat între Ministerul Sănătăţii şi unitatea medicală San Donato din Italia.