Mănâncă murături în perioada Crăciunului! Pe lângă prevenirea împotriva cancerului, acestea elimina toxinele din organism acumulate de Sărbători și stimulează digestia!

Românii sunt mari iubitori de murături. Gospodinele își aprovizionează cămarele încă din toamnă cu borcane care mai de care mai delicioase.

23 dec. 2021, 18:48
Mănâncă murături în perioada Crăciunului! Pe lângă prevenirea împotriva cancerului, acestea elimina toxinele din organism acumulate de Sărbători și stimulează digestia!

Mănâncă murături în perioada Crăciunului! Puțini știu însă că aceste preparate au numeroase efecte benefice asupra organismului nostru.

Mănâncă murături în perioada Crăciunului! Pe lângă prevenirea împotriva cancerului, acestea elimina toxinele din organism acumulate de Sărbători și stimulează digestia!

Prin procesul de fermentare, legumele creează mai multe bacterii sănătoase care întărește imunitatea și reglează microflora. Totodată, murăturile amelioreaza alergiile si previn aparitia cancerului, intrucat reduc inflamatiile din organism.

Beneficii au muraturile pentru sanatatatea noastra

-Muraturile intaresc sistemul imunitar
-Muraturile sporesc imunitatea, devenind un aliat de nadejde in lupta impotriva racelilor si virozelor de sezon.
-Gogosarii permit asimilarea calciului in organism, in timp ce varza murata, bogata in vitamine si minerale, fortifica organismul si devine un energizant natural cand suntem suprasolicitati.

-Gogonelele sunt o sursa importanta de vitamina C si, consumate cu regularitate, previn astmul bronsic, iar sfecla rosie murata detoxifica organismul si intreste imunitatea datorita continutului bogat in vitaminele A, C, B6, calciu, magneziu, fier si acid folic.

-Varza murata elimina toxinele din organism
-Varza murata, in special zeama de varza acra, detoxifica organismul, il remineralizeaza, curata intestinele si previne constipatia. Pentru ca aduce repede o senzatie de satietate si stimuleaza digestia, varza murata este alimentul ideal in dietele de slabit.
-Muraturile sunt o sursa generoasa de antioxidanti
-Antioxidantii pe care ii regasim in muraturi lupta impotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt substante chimice formate in mod natural in corp, care distrug celulele si declanseaza boli precum cancerul ori bolile de inima. Spre deosebire de legumele gatite, muraturile isi pastreaza intacta cantitatea si calitatea de antioxidanti – vitamina C, betacaroten, licopen etc.

Citește și: Cea mai bună rețetă de gogonele ca la bunica. Secretul pe care doar o gospodină adevărată îl știe
-Muraturile sunt un ajutor de pret pentru digestie
-Bacteriile probiotice din muraturi si din zeama acestora favorizeaza digestia prin hranirea microbiomului, atat de important pentru imunitatea noastra si starea de sanatate a creierului si a intregului organism. Mai ales in perioada in care urmam un tratament cu antibiotic, flora de probiotice este distrusa asa ca e indicat consumul de muraturi. Este vorba despre legumele murate dupa metoda clasica, in saramura, nu despre cele murate in otet.
-Muraturile sunt un supliment important de vitamine si minerale
-Legumele murate au un continut bogat de vitamina C, A si K, precum si de minerale de pret precum fier, calciu si potasiu. Acestea ajuta la consolidarea sistemului imunitar, previn si trateaza anemia, intaresc oasele si asigura sanatatea aparatului vizual.

Citește și: Mihaela Bilic: Murăturile, cea mai bună sursă de vitamine şi fibre naturale în timpul iernii. Conțin milioane de bacterii benefice per gram