Mănânci noaptea târziu? Vezi la ce riscuri te expui cu acest obicei nesănătos

Cercetătorii au realizat un studiu privind persoanele care mănâncă mai târziu şi cele care mănâncă mai devreme. Studiul a relevat riscurile la care se expun cei care obişnuiesc să amâne luarea unei mese.

30 ian. 2013, 10:04
Mănânci noaptea târziu? Vezi la ce riscuri te expui cu acest obicei nesănătos

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 420 de persoane supraponderale, care au urmat un tratament de 20 de săptămâni în Spania pentru a pierde din greutate.

Cercetători de la „Brigham and Women’s Hospital” din Boston şi de la Universitatea din Murcia au evaluat rezultatele.

Studiul a arătat că cei care obişnuiesc să ia principala masă a zilei mai devreme au şanse mai mari să evite obezitatea. De asemenea, cei care mănâncă târziu, în noapte, pierd mai puţine calorii decât cei care mănâncă mai devreme.

Citeşte şi Obiceiuri surprinzător de simple care te ajută să trăieşti mai mult

Cei care mănâncă mai târziu nu numai că au şanse mai mici să evite obezitatea, dar se expun riscului de a se îmbolnăvi de diabet, informează Mediafax.

„Acesta este primul studiu care demonstrează că ora mesei are efect asupra pierderii kilogramelor”, a declarat Dr. Frank Scheer de la „Brigham and Women’s Hospital”. „Rezultatele noastre indică faptul că cei care mănâncă mai târziu au o rată de pierdere a kilogramelor mai mică decât cei care mănâncă mai devreme, ceea ce înseamnă că alegerea orei mesei este un fapt important într-un program de slăbire”, a mai precizat Dr. Frank Scheer.

Citeşte şi Obiceiuri aparent nesănătoase, care totuşi îţi fac bine