BLESTEMUL Frăsinei. O fată de 15 ani, dată dispărută, după ce ar fi încălcat cuvântul Sfântului Calinic

Blestemul de la Frăsinei loveşte din nou. De mai bine de o lună, o tânără în vârstă de 15 ani a fost dată dipărută în zona Mănăstirii. Vecinii ei sunt convinşi că tânăra a făcut aceeaşi greşeală pe care a făcut-o şi mama surorilor Gabor. A încălcat legile Sfântului Calinic şi astfel a fost lovită de blestem.

20 dec. 2013, 07:51
BLESTEMUL Frăsinei. O fată de 15 ani, dată dispărută, după ce ar fi încălcat cuvântul Sfântului Calinic

Cristina Zenaida, în vârstă de 15 ani a plecat de acasă la începutul lunii noiembrie şi de atunci nimeni nu mai ştie nimic de ea, informează România TV. Oamenii sunt convinşi că fata a încălcat cuvânul Sfâtul Calinic şi a avut un sfârşit tragic, la fel ca mama surorilor Gabor, după ce a mers la Mănăstirea Frăsinei.

La sfârsitul lunii august, Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor a murit în conditii tragice, după ce a fost lovită de un bolovan, la intrarea în peştera Polovragi. Cu o noapte înainte, ea fusese cazată în schitul pentru femei. Conform martorilor oculari, femeia a trecut de semnul lăsat de Sfântul Calinic.

„Zice ca în Biserică nu ar fi intrat, dar s-a dus în curtea bisericii şi de acolo i s-a întâmplat”, a povestit o martoră la accident.

Legenda Mănăstirii Frăsinei spune că Sfântul Calinic s-a supărat pe călugării care au petrecut cu femeile din sat. Atunci, el a lăsat un blestem ca toate femeile care îndrăznesc să urce spre mănăstire să moară în chinuri groaznice. „Două femei, una o activistă, s-a deghizat în bărbat şi a recunoscut-o un călugar şi i-a zis: doamnă, ce-ai făcut şi într-adevăr a murit în nişte chinuri şi alta mai tânără care a înnebunit şi a avut tentativă de sinucidere”, Dan Ciachir, scriitor.

La Frăsinei este singura mănastire ortodoxă din România unde femeile nu au voie să intre. Mănăstirea se află în comuna Muereasca din judeţul Vâlcea.